Вратарят на Ливърпул Симон Миньоле се скъса да хвали своя съотборник Луис Суарес, който прави брилянтен сезона с фланелката на отбора.

Според белгийския национален страж постижението на уруса от 30 попадения във Висшата лига до момента е нещо невероятно.

Уругваецът има голям принос за лидерската позиция на отбора. Ливърпул е само на 3 крачки от спечелването си на първата титла от цели 24 години насам.

"Да отбележиш 30 гола в рамките на един сезон е нещо наистина невероятно", заяви Миньоле, цитиран от "Liverpool Echo".

"Всеки знае какво може да направи Луис и головете, които вкарва, са много важни за нас и са допринесли за отбора".

"Той вече не ме изненадва, тъй като всеки ден го гледам на тренировките".

"Това при него не е случайност, нито късмет. Причината да реализира толкова попадения е в качествата му. Той е много силен футболист и ние се радваме, че го имаме в състава си".

"Луис има много добър шанс да спечели приза за играч на сезона, но има и още няколко претендента за индивидуалната награда от нашия отбор. Има и други играчи, които са много важни за отбора", така коментира Миньоле мнението си кой трябва да спечели приза за играч на годината.

"При нас няма признаци на нервност, няма смисъл да си го причиняваме преди мач. Никой не мисли за това, което може да се случи на 11-и май, просто се подготвяме за мача с Челси. Знаем, че всичко зависи от нас. Трябва да гледаме себе си и да не обръщаме внимание на конкуренцията", завърши Миньоле.