Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс разкри, че шефовете на клуба са много доволни от работата му откакто той е начело на отбора.

Американският президент на консорциума Фенуей Груп Джон Хенри изгледа на живо победата  срещу Манчестър Сити, която превърна Ливърпул във фаворит за титлата.

Това логично радва собствениците, но според Роджърс те оценяват самият прогрес на отбора, а не само резултатите.

"Беше чудесно да видим собствениците тук. За тях бе добре, защото срещу Манчестър Сити беше голям мач и очевидно бе емоционален момент заради годишнината от Хилсбъроу", коментира Роджърс пред Ливърпул Ехо.

"Мисля, че те видяха развитието на клуба и отбора и те направиха много комплименти. За тях е важно да виждат този прогрес в клуба".

"Те са много радостни с това, което постигнахме в последните 20 месеца и говорехме за това как можем да продължим да движим клуба напред, защото това е жизнено важно".

"Откакто дойдох, това е непрекъснат процес. Не искаме да бъде само за един сезон, искаме да го продължим за дълъг период от време. Това бе показано ясно в разговорите, когато дойдох тук. Искаме да утвърдим нещо, което ще остане дълго време".

С класирането си най-малко на трето място, Ливърпул си гарантира участие в Шампионската Лига и през следващия сезон ще трябва да се бори на два фронта. Очаква се собствениците да предоставят на Брендън Роджърс 60 милиона лири за трансфери.  Изпълнителният директор Йън Айр обаче настоява, че няма фиксирана сума и всичко зависи от това какви цели ще набележи Брендън Роджърс.

"Още от началото знаехме, че съставът, от който ще имаме нужда за следващия сезон ще е много различен от състава, от който имахме нужда тази година, когато не планирахме участие в Европа", коментира той.

"Когато мениджърът определи кой иска да купи, това ще ни струва каквото ще струва. През цялото време това беше планирано. Беше ясно, че амбицията ни бе да влезем в Шампионската Лига".

"Винаги е трудно на трансферния пазар, когато не се състезаваш на най-високото ниво. Миналото лято имахме проблемите с Луис Суарес, защото той искаше да играе в най-големите мачове срещу най-силните съперници. Това винаги е фактор".

"Въпреки това, досега винаги сме имали късмет в привличане на големи играчи. Но няма съмнение, че Шампионската Лига отваря някои врати и прави нещата по-лесни".