Ливърпул ще се надцаква с Тотнъм за нападателя на Суонзи Вилфред Бони, пише електронното издание "ТолкСпорт".

"Шпорите" вече отправиха една оферта на стойност 18 милиона паунда, която обаче бе отхвърлена от ръководството на "Лебедите".

"Мърсисайдци" обаче също са готови да атакуват с конкретна оферта за национала на Кот Д'Ивоар.

Според последни информации представители на Бони вече са говорили с хора от мърсисайдския клуб, макар че Ливърпул още не е договорил привличането на африканеца по оста клуб-клуб.

Базираният в Уелс отбор търси най-малко 20 милиона паунда за Бони, който премина в тима през миналото лято от холандския Витес Арнем срещу 12 милиона в английска валута.

Подобна цифра обаче едва ли ще спре Ливърпул, особено с оглед на факта, че отборът е много близо до продажбата на Луис Суарес, на Барселона, и ще прибере доста солидна цифра от неговия трансфер.

"Червените" са активни през летния трансферен прозорец и вече се подсилиха с Рики Ламбърт, Адам Лалана и Емре Чан, а освен това отборът е близо до привличането на младия белгиец от Лил Дивок Орики, като същевременно работи и по трансфера на хърватина Деян Ловрен.

Самият Бони пък направи брилянтен сезон през миналата кампания, като отбеляза общо 25 гола за Суонзи във всички турнири.