Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс заяви, че е искал да задържи Луис Суарес в клуба и с голямо неудоволствие е допуснал неговия трансфер в Барселона.

Малко по-рано през деня каталунците обявиха официално трансфера на уругваеца, като според неофициални данни ще платят 75 милиона лири за него.

Ливърпул се съгласи да продаде нападателя след като той за втори път в рамките на малко повече от година ухапа съперник и бе наказан от ФИФА за 4 месеца без футбол.

"Луис е много специален талант и аз му благодаря за ролята, която изигра в тима през последните два сезона, през моето време в Ливърпул", коментира Брендън Роджърс.

"Мисля, че той първи ще признае, че се подобри като играч през този период. Той извлече полза от това да бъде тук така, както и ние извлякохме полза от неговото присъствие".

"Клубът направи всичко възможно в продължителен период от време да опита да задържи Луис в Ливърпул. С голямо нежелание и след дълги дискусии ние най-накрая се съгласихме с желанието на Луис да се премести в Испания за ново предизвикателство в кариерата му. Пожелаваме на него и на семейството му успех. Винаги ще ги считаме приятели".

"Ние сме фокусирани върху бъдещето, стремейки се да продължим прогреса, който направихме и да построим върху отличния сезон във Висшата Лига".

"Уверен съм, че ще подобрим отбора повече и ще бъдем по-силни в предстоящия сезон, когато ще се борим на всички фронтове - на домашна сцена и на най-великото клубно състезание в света, Шампионската Лига".

"Ако има едно нещо в историята на този клуб, което ни учи, то е че Ливърпул е по-голям от всяка отделна личност. Надявам се нашите фенове да продължат да мечтаят и да вярват, че се движим напред и с продължително подобрение и прогрес, заедно ще донесем успехът, който всички ние желаем и заслужаваме".