Луис Суарес се сбогува с феновете на Ливърпул, публикувайки специално изявление на сайта на "Мърсисайдци".

Днес официално бе потвърдено, че нападателят ще премине в Барселона, където ще подпише 5-годишен договор.

Той изкара 3 години и половина на "Анфийлд" след като дойде през зимата на 2011-та година от Аякс. В този период той се превърна в ключова фигура за отбора и през миналия сезон помогна за връщането в Шампионската Лига.

"С тежко сърце напускам Ливърпул за нов живот и нови предизвикателства в Испания. Както аз, така и моето семейство се влюбихме в този клуб и този град", се казва в изявлението, публикувано на сайта на Ливърпул.

"Но преди всичко аз се влюбих в невероятните фенове. Вие винаги сте ме подкрепяли и ние, като семейство, никога няма да го забравим. Винаги ще бъдем фенове на Ливърпул".

"Надявам се всички вие да разбирате защо направих това решение. Този клуб направи всичко възможно да ме задържи. Но да играя и да живея в Испания, където живее семейството на жена ми, е било мечта и амбиция през целия ми живот. Вярвам, че сега е точното време".

"Пожелавам на Брендън Роджърс и тима успех в бъдеще. Клубът е в страхотни ръце и съм сигурен, че ще е успешен и през следващия сезон".

"Аз съм много горд, че изиграх своята роля да помогна за завръщането на Ливърпул в елита на Висшата Лига и особено за завръщането в Шампионската Лига".

"Благодаря ви отново за страхотните моменти и спомени. You'll Never Walk Alone".