Стивън Джерард обяви, че слага край на кариерата си в националния отбор на Англия. Новината бе съобщена както на сайта на Ливърпул, така и на английската футболна асоциация.

Така той напуска тима след 14-години с фланелката на трите лъва, в които записа 114 мача и вкара 21 гола. Той участва на общо 6 големи турнира, като между тях пропусна световното първенство през 2002 година заради контузия.

Той бе избран за играч номер едно на Англия за 2007 и 2012 година. Той бе капитан на националния отбор в 38 мача.

"Наслаждавах се на всяка минута от това да представлявам страната ми и е тъжен ден за мен, знаейки, че няма повече да облека фланелката на Англия", заяви той.

"Искам да благодаря на семейството и приятелите ми за подкрепата ми по време на пътешествието с Англия. Искам да благодаря и на всеки, който е бил част от кариерата ми с националния отбор - мениджърите, екипа на ФА и разбира се, на всички футболисти, с които съм имал късмет да играя".

"Особено феновете бяха невероятни, без да изключвам Бразилия, където те застанаха зад отбора, въпреки разочароващите резултати".

"Искам да благодаря и на Рой Ходжсън, първо за това, че ми даде за постоянно капитанската лента когато пое поста, правейки ме най-гордия човек в страната и позволявайки ми да изпълня детската си мечта".

"Той прояви пълно разбиране през изминалите няколко седмици и е човек, който винаги ще ценя изключително високо".

"Това бе много трудно решение, едно от най-трудните през кариерата си. От завръщането от Бразилия агонизирам заради това решение. Говорих със семейството си, приятелите и хора близки до мен, преди да стигна до тази точка".

"Най-важното, Брендън Роджърс бе фантастичен и очевидно трябва да се грижа за тялото си колкото може по-добре, за да мога да давам всичко от себе си, когато изляза на терена".

"За да гарантирам, че ще продължа да играя на високо ниво и ще давам всичко за Ливърпул, смятам че това е правилното решение. И завръщането на Шампионската Лига на "Анфийлд" е още един голям фактор за решението ми".