Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс смята да гради играта на отбора през новия сезон около Фелипе Коутиньо.

След напускането на Луис Суарес всички се питат кой ще се нагърби с отговорността в състава на "Мърсисайдци". В тима пристигнаха нелоши нови попълнения като Адам Лалана и Лазар Маркович, но за Роджърс основният играч през следващия сезон ще бъде именно бразилският халф.

"Коутиньо е мозъкът на нашия отбор. Играчът, който прави свръзката", коментира Роджърс след контролата срещу Рома.

"Той може да не вкарва много голове, но той е отлична референция за отбора. Той е този, който кара отборът да върви. Той прави движенията пред топката. Той отива и взима топката".

"Той е фантастичен талант и тепърва подобрява фитнеса си. Той кара публиката да става на крака. За толкова малък човек е много корав. Той е чудесен техник, който има срахотна идея, тактически, за играта".

По отношение на самата контрола, Роджърс коментира:

"Това са два отбора от Шампионската Лига. Два отбора, които са на добро ниво от подготовката и два комплекта от отдадени играчи, които са много конкурентни".

"Контрола или не, и двата отбора искаха да играят доре и да работят добре. Мисля, че беше перфектен мач за тази фаза от подготовката".

"Това е един от редица добри мачове, които идват и които ще ни изострят много преди началото на сезона".

"На този етап резултатите не са важни. Най-важният резултат е първият мач от сезона".

"Имаш избор - да играеш контроли, в които вероятно ще спечелиш всеки мач, но няма да разбереш нищо от тях. Ние имаме много трудна програма в предсезонната си подготовка. След няколко дни играем с Борусия Дортмунд".

"Завърналите се играчи започнаха тренировка в понеделник. Пуснах в игра Джордън Хендерсън заради нивото на фитнеса му. Той може да играе 10 мача подред, защото е в толкова добра форма".

"Но играчи като Маркович, който е изключителен талант, ще бъдат използвани когато пристигнем в Чикаго".