Ливърпул се интересува от атакуващия халф на Бенфика Николас Гаитан, твърди френското радио РМС.

Още през миналия сезон имаше спекулации за интерес от "мърсисайдци" към 26-годишния аржентинец и това лято отново ще опита да го привлече.

Според френското радио Ливърпул е в борба за подписа му с Атлетико Мадрид и Монако. Според РМС обаче тимът от княжеството не е успял да се споразумее с Бенфика за цената на играча.

Информацията е малко странна, предвид финансовата мощ на Монако, която допълнително бе подсилена от 75-те милиона, които клубът ще получи от продажбата на Хамес Родригес в Реал Мадрид.

От друга страна обаче Бенфика и Ливърпул явно са в добри отношения, тъй като двата клуба сравнително лесно и бързо реализираха трансфера на Лазар Маркович.

Същевременно Дейли Експрес твърди, че Брендън Роджърс е възобновил интереса си към защитника на Челси Райън Бертранд.

24-годишният футболист се оказа ненужен на "Стамфорд Бридж" през миналия сезон и бе даден под наем на Астън Вила. Това лято Челси бе напуснат от Ашли Коул, но бе купен Филипе Луис и така е малко вероятно Моуриньо да разчита на Бертранд.

Брендън Роджърс познава отлично играча, тъй като му бе наставник докато бе треньор на юношите в Челси. Така той иска да го вземе при себе си на "Анфийлд". Челси оценява играча на около 8 милиона лири, но от Ливърпул ще опитат да смъкнат още малко цената му.