Ливърпул е отправил оферта на стойност 14,2 милиона паунда за крилото на Байерн Мюнхен Джердан Шакири, пише "Дейли Стар".

От известно време "Мърсисайдци" са свързвани с национала на Швейцария, но отборът ще има конкуренцията на италианския Ювентус за неговия подпис.

Все пак обаче в Швейцария усилено се говори, че именно английският отбор е фаворит за привличането на фланговия футболист, който така и не успя да се наложи като титуляр в Байерн.

22-годишният играч до момента твърдо настоява, че не стои на дневен ред за него да напусне "Баварците" и обяви, че ще играе на "Алианц Арена" и през новия сезон.

Това обаче едва ли ще спре мераклиите за подписа му.

"Както всички знаете, в момента аз съм в почивка, така че не преговарям с други клубове, нито пък съм говорил с журналисти. Имам договор с Байерн до 2016 година. Моите представители са в постоянен контакт с хората от отбора ми, така че няма причина за спекулации. Това е период в годината, в който се пишат много неща, но както всички знаем, в тях има много малка доза истина", поясни самият Шакири в официалната си "Фейсбук" страница.