Ливърпул победи Манчестър Сити с 5:3 след дузпи в приятелски мач, игран в Ню Йорк. Редовното време завърши при равенство 2:2.

Първото интересно положение дойде в средата на първата част, когато попадение на Един Джеко правилно беше отменено заради засада. Манчестърци бяха по-активният отбор, но пък Вили Кабайеро трябваше да спасява удар на Рики Ламбърт с глава.

Най-силните английски отбори от миналия сезон не си вкараха през първото полувреме, оставяйки шоуто за втората част. Джак Робинсън получи добра възможност след паузата, но Джо Харт се намеси блестящо.

В 53-тата минута Стеван Йоветич откри резултата след грешка на Стивън Джерард. Хесус Навас профуча покрай Робинсън и центрира, а капитанът на "червените" се размина с топката.

Малко след това Джордан Хендерсън възстанови равенството, но отново Йоветич изведе Сити за втори път напред в резултата в средата на второто полувреме.

По всичко личеше, че момчетата на Мануел Пелегрини ще удържат победата, но в 85-тата минута Рахим Стърлинг изравни и двата тима трябваше да определят победителя след изпълнение на дузпи.

От бялата точка за Сити сбъркаха Александър Коларов, Яя Туре и Хесус Навас, докато за "мърсисайдци" безпощадни бяха Емре Джан, Хендерсън и Лукас.