Мениджърът Брендън Роджърс остана доволен от сериозната тактическа вариативност в състава на Ливърпул, който догонваше на два пъти Манчестър Сити в резултата, за да спечели след изпълнение на дузпи в контрола среща в Ню Йорк.

Още по темата

 

Стеван Йоветич даде аванс на шампионите на два пъти през второто полувреме, но "червените" отговориха чрез Джордан Хендерсън и Рахийм Стърлинг, за да изравнят резултата до 2:2. В крайна сметка Ливърпул победи с 3:1 в дузпите.

"Това беше страхотен мач за нас. Манчестър Сити е чудесен отбор, който и през следващия сезон ще бъде сред най-големите претенденти за титлата", сподели Роджърс, цитиран от БТА.

"Ние обаче показахме забележителен характер, което е водещото за нашия състав в последните 18 месеца. Направихме отново именно това, за да се завърнем на два пъти в мача."

"В двубоя срещу Манчестър Сити изпробвахме няколко различни формации. Това е идеята на предсезонната подготовка. Футболистите трябва да се подготвят физически, но също така те трябва да се нагодят към различните тактически елементи, които ще използваме през новия сезон."

"Трябва да поздравим момчетата, защото те се нагодиха доста бързо към различните схеми на игра. Доволен съм", добави специалистът.