Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс остана доволен от успеха с 2:1 над Саутхямптън на старта, на сезона във Висшата лига.

Той подчерта, че е много важно, че отборът му е започнал с успех кампанията, макар той да дойде изключително трудно.

"Това бе една брилянтна победа за нас. Мачът бе много труден, все пак това бе и първата ни среща от новия сезон", заяви Роджърс на пресконференцията след мача.

"Много съм щастлив обаче от решителността и характера на моите играчи, които ни помогнаха да спечелим тази среща. Саутхямптън е един добър отбор и в крайна сметка се получи доста оспорван сблъсък".

"Гостите имат няколко много добри играчи и опитен мениджър, който дойде наскоро, но успя да организира добре отбора. Срещу този тим мачовете винаги са трудни".

"За нас бе от жизненоважно значение да стигнем до трите точки и изпълнихме целта си. Феновете ни се представиха брилянтно а ние показахме решителност и кураж".

"Изключително съм доволен от Стъридж. Постижението му е просто феноменално - да вкараш 36 гола в 50 мача. Той продължава да го прави. Постижението му е най-доброто от всеки един друг нападател в модерната история на Ливърпул в рамките на 50 мача".

"Понякога той ще има "тихи" мачове, но той винаги ще изглежда така, сякаш ще вкара гол. Останах доволен от неговия гол. Рахийм също вкара много важно попадение и се радвам за него. Страхотен пас, прекрасна скорост и завършек на ситуацията. Резултатът определено е много приятен за нас", каза той.