Ливърпул е отправил официална оферта за нападателя на Милан Марио Балотели, твърди италианската преса. Според в. "Република" клубът от "Анфийлд" е готов да привлече скандалния италиански национал срещу 22 млн. евро. Парите обаче нямало да бъдат платени накуп, защото червените искали първоначално да вземат играча под наем и едва по-късно да го привлекат.

Засега росонерите се дърпат, тъй като се надяват да измъкнат 25 млн. евро за стрелеца, твърди изданието, но имало вероятност двете страни да стигнат до съгласие. Агентът на Балотели Мино Райола вече му бил осигурил договор за 4 сезона на стойност 6 млн. евро (чисти) годишно.

Със средствата от Балотели, когото преди време собственикът на Милан Силвио Берлускони се оплака, че не може да продаде заради слабото представяне на Италия на световното първенство, росонерите се надяват най-после да привлекат Алесио Черчи от Торино. Последното засега предложение на червено-черните за крилото е 14 млн. евро веднага, плюс още 2 млн. под формата на бонуси, свързани с представянето на Милан през новия сезон.