В договора на Марио Балотели с Ливърпул няма да има клауза за добро поведение, обяви агентът на футболиста Мино Райола. Очаква се трансферът да бъде на стойност 16 милиона паунда и той да бъде финализиран в началото на седмицата, след като снощи нападателят пристигна на клубната база и обсъди и личните си условия. 

Твърдеше се, че Червените ще искат да обвържат Балотели със специален код на държание, който нападателят трябва да спазва заради дисциплинарните проблеми, които е имал в миналото. Според Райола обаче договорът няма да се различава от тези на останалите играчи на Ливърпул. 

„Предполагам, че договорът на Балотели ще бъде факт в понеделник или вторник, тъй като все още има неща, които трябва да бъдат уточнени. Мога обаче да кажа, че неговият контракт няма да бъде различен от тези на останалите футболисти и той трябва да спазва правилата за поведение, както всеки друг от състава” заяви Райола пред „Кориере дела Сера”. 

„Трябва да кажа, че преговорите с Ливърпул започнаха преди 3 месеца и вървяха много гладко, като те бяха много коректни. Освен това това бе единственият английски клуб, с който съм водил разговори. Просто дойде времето за раздяла с Милан, а и аз винаги съм, че за Марио е много по-лесно да играе в чужбина, отколкото в Италия. През 2013-а той поиска да отиде в Милан и аз не мога да обвинявам Росонерите в нищо” добави агентът. 

„Балотели игра добре в първите 6-7 месеца, помагайки на отбора да се класира за Шампионската лига. След това обаче се оказа, че не е готов да бъде лидер и аз започнах да му търся отбор, където той да бъде важна част, но не и лидер. Ливърпул е такъв тим и Марио ще се чувства добре. Сега просто той трябва да покаже на какво е способен” изтъкна още Райола.