Марио Балотели може да е готов за игра и да запише дебют за Ливърпул в дербито с Тотнъм идния уикенд.

Това разкри мениджъра на "Мърсисайдци" Брендън Роджърс. Балотели дойде в Ливърпул в началото на седмицата и подписа дългосрочен договор.

Преди това той не бе записал официален мач с екипа на Милан, тъй като сезонът в Италия още не е започнал. Въпреки това състоянието на 24-годишния италианец му позволява съвсем скоро той да се включи в игра.

"Мисля, че до уикенда той ще бъде готов да играе", заяви Роджърс пред официалния сайт на Ливърпул.

"Той бе на предсезонна подготовка и игра три мача по 45 минути. Може и да не е готов за скоростта на целите мачове, но изглежда във форма".

"Направихме някои анализи с него. Медицинските и спортните екипи работиха с него и той е в много, много добро състояние. Той работи и ще бъде на разположение в състава за уикенда".

Същевременно легендата на тима Джон Олдридж е уверен, че в дългосрочно бъдеще Балотели има потенциала да се превърне в любимец на феновете.

"Балотели дава още възможности, а имаме много мачове през сезона, така че сега Брендън има много варианти", коментира Олдридж пред официалния сайт на Ливърпул.

"Мениджърът ще има план. Може Балотели да е по средата с Даниел до него отстрани, както беше с голям ефект миналия сезон".

"Той може да бъде феноменален и е такъв тип играч, който се харесва на феновете. Той може да се превърне в икона".