Защитникът на Ливърпул Даниел Агер премина в родния си клуб Брьондби. Новината бе потвърдена на официалния сайт на Ливърпул.

29-годишният датчанин започна кариерата си именно в Брьондби, от където през 2006 година премина в Ливърпул.  На "Анфийлд" той изигра 232 мача, в които вкара 14 гола.

През миналия сезон обаче той се превърна в резерва в състава на Брендън Роджърс, а идването на Деян Ловрен съвсем намали възможностите му за игра.

Спекулациите свързваха Агер с трансфер в Арсенал и дори Барселона, но той предпочете да се завърне в Брьондби. Официално не се съобщава какви са условията на преминаването му, но според Скайспортс датският клуб ще плати 3 милиона лири.

"Ливърпул бе толкова голяма част от моя живот и този на семейството ми, че напускането бе изключително трудно", призна Агер пред официалния сайт на Ливърпул.

"Изникна възможност да се върна вкъщи в Брьондби и на този етап от кариерата ми усетих, че това е правилното решение за мен".

"Не бих напуснал Ливърпул за никой друг клуб и това е доказано от действията ми в последните сезони - отказах много оферти да премина в други отбори от Висшата Лига и Европа".

"Искам да благодаря на феновете на Ливърпул за невероятната подкрепа, която ми дадоха през времето ми тук, както и топлотата и щедростта на духа, показана към семейството ми".

"Клубът бе много специален за мен и ще остана фен до края на живота ми. Считам всеки мач, който играх на Анфийлд, за привилегия".