Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс очаквано изрази огромното си задоволство от убедителната победа с 3:0 като гост на Тотнъм.

Той остана доволен и похвали израстването на младите Алберто Морено и Рахим Стърлинг, които се разписаха, но отбеляза, че английският национал трябва да поработи върху играта с левия си крак.

"Бяхме отлични. Беше брилянтна победа на трудно място. Страхотна победа, две победи от три мача - умерено доволен съм", коментира Роджърс след мача.

"Те започнаха добре и Маурисио Почетино е отличен треньор, ако получи време да наложи философията си, ще се справи много добре. Ние обаче отговорихме на всяко пред всяко предизвикателство откакто сме тук. Беше същото и миналата година. Дали ще вкараме достатъчно голове и как ще се подобрим".

"Хубавото на тази група е, че е много гладна.  Загубихме мача предната вечер и последните 10 минути ни попречиха, играхме с 10 души и не можахме да имаме въздействието, което искахме. Така че загубихме мача и след това дойдохме  срещу отбор, който бе започнал добре, печелейки два мача. Днес показахме, че сме много добър отбор. Играхме добре и вероятно превключихме към формата от миналия сезон, което беше страхотно".

За пореден път звездата на мача бе младият Рахим Стърлинг, който откри резултата и като цяло развинти защитата на съперника, но през второто полувреме направи невероятен пропуск.

"Рахим Стърлинг има нужда да се справя по-добре с левия крак. Беше страхотно умение от него, той влезе с чудесно докосване на топката, но се поколеба. Първо мислеше да забоде с върха на обувката на десния крак, след това се опита да си я нагласи на левия крак и не я завърши добре. Но днес бе фантастичен и вкара още един гол".

Неговото пресиране и тактически усет в мача се подобряват и за 19-годишно момче, той е страхотен. Той е пластичен, опитваме се да го развиваме да не е само крило, но и да има свободата и усета да играе отвътре".

"За него днес бе перфектно. Отвътре той може да се обръща, да пресира и да работи. След това превключихме на 4-3-3 и той мина на крилото и той има скоростта да прониква зад защитата. За мен е важно играчите да имат интелигентността да играят на редица позиции и смятам, че той развива това добре".

Роджърс коментира и представянето и гола на новото попълнение Алберто Морено. Той имаше вина за един от головете на Манчестър Сити в понеделник, но сега се справи отлично и на свой ред се разписа, след като открадна топката от съперник.

"Работим с младите играчи да им помогнем и да ги развием, да видим дали могат да се поучат. Той трябваше да е по-близо до Хесус Навас в мача с Манчестър Сити и ние говорихме за това. На това ниво и по начина по който играем, философията е да пресираме и да сме близо до съперника".

"Голът,който получихме беше когато Навас подаде за Агуеро и Морено се поучи от това. Това е, което искаш от играчите - да се опиташ да им помогнеш да се подобрят".

"Днес видяхте, когато топката отиде към Андрос Таунзенд, който също е бърз, той го пресира плътно, взе топката и след това се отскубна. Скоростта, която показа е феноменална, защото Таунзенд също е бърз играч, но той се измъкна и завършващият удар бе страхотен".

"Това искам от крайните защитници - първо и преди всичко трябва да се отбраняваш и след това трябва да се включваш в атака. Морено бе отличен, както и Манкийо от другата страна. Той е на 20 години и беше много добър".