Мениджърът на Уест Хям Сам Алърдайс се изказа неодобрително за новите правила на Висшата Лига, за дължината на тревата.

Според тях стръковете не трябва да надхвърлят 30 милиметра, като идеята е да се стимулира бързата и комбинативна игра.

"Вече трябва да се придържаме само до определена дължина на тревата", призна Сам Алърдайс преди мача.

"Досега никога това не е било проблем за мен, тъй като каквото и да е игрището, то е еднакво и за двата отбора. Не знам какво ще е следващото нещо, за което ще бъдем инструктирани, но тези дребни неща отидоха прекалено далеч".

Същевременно той разкритикува Ливърпул за поведението им преди мача между двата тима миналия сезон. Тогава "Чуковете" изиграха силен мач, но бяха съкрушени с 2:1 след два гола от дузпи на Стивън Джерард.

"Те направиха всичко, за да ни разстроят. Те дойдоха и казаха, че автобусът им не може да паркира където трябва. Съблекалните били прекалено горещи, тревата била прекалено дълга".

"И накрая измъкнаха победата с две дузпи. Жалко, защото ние играхме добре. Дано този път отново се представим добре, но не подарим две дузпи".

"Но изводът е, че те нямат достатъчно добър шофьор на автобуса, защото всички останали се вмъкват в мястото, което им оставяме, така че очевидно техният шофьор не е от стандартите на Висшата Лига".

Същевременно по въпроса с дължината на тревата се изказа и мениджърът на Арсенал Арсен Венгер. Както винаги, той направи много дипломатични изказвания и се въздържа от остро противопоставяне като това между Жозе Моуриньо и Пеп Гуардиола.

"Хората плащат пари, за да гледат добър футбол. Зад всичко трябва да стои уважението към хората, които плащат и си купуват билети. Всички ние сме тук по тази причина".

"Следователно аз смятам, че макар да може да изглежда абсурдна тема, тя е много важна. Защото скоростта на играта е свързана с дължината на тревата".

"След това колко точно трябва да е дълга... И аз, и вие добре знаете, че някои мениджъри дават нареждания на служителите "не режи тревата, защото играем с отбор, който си я подава добре".

"Но ние трябва да сме над тези неща и е тъжно, че трябва да го регулираме. Ние всички трябва просто да служим на хората, които искат да гледат добър футбол".