Ливърпул допусна неприятна загуба с 1:3 като гост на Уест Хям в мач от 5-я кръг на английската Висша Лига, игран на стадион "Ъптън Парк".

"Чуковете" нанесоха два бързи удара в самото начало на мача и до края на мача "Мърсисайдци" не можаха да се възстановят.

Още във втората минута Уинстън Рийд откри резултата, а пет минути по-късно Диафра Сако удвои резултата. Рахим Стърлинг върна един гол за Ливърпул в средата на първото полувреме, но до края гостите така и не можаха да направят нещо повече.

Към края на мача пък Морган Амалфитано сложи точка на мача след асистенция на бившия играч на Ливърпул Стюърт Даунинг.

Така тимът на Брендън Роджърс продължи с неубедителните си изяви, като очевидно и мачът срещу Лудогорец в Шампионската Лига си даде своето отражение.


Уест Хям откри резултата след само 90 секунди игра. След центриране от фаул към втората греда Томкинс надскочи

Пет минути по-късно "Чуковете" вкараха втори гол.  Сако бе изведен с пространство пред себе си отдясно, навлезе в наказателното поле и пробва копващо центриране към даленчата греда. То прехвърли неориентирания Миньоле и топката влезе директно в мрежата.

Уест Хям продължи да доминира и далечен удар на Кресуел принуди Миньоле да се хвърля, за да избие с една ръка.

В средата на полувремето Брендън Роджърс смени Хави Манкийо с Мартин Шкъртел. Това трябваше да донесе стабилност в защита, а само няколко минути по-късно Ливърпул се върна в мача. Балотели укроти добре трудна топка в наказателното поле и макар ударът му да бе блокиран, Стърлинг притича и със свиреп втори изстрел опъна мрежата.

Уест Хям обаче не се притесни и продължи да атакува. Сонг изведе Сако в наказателното поле и той с пета поднесе за връхлитащия Кояте, но в решителния миг Морено се хвърли и изчисти.

Наглед неособено опасен удар от фаул на Валенсия тупна пред Миньоле и го затрудни, но той изби в корнер. След прекъсване на играта за неприятен удар в главите между Ловрен и Сако Валенсия нанесе нов силен удар от дистанция по земя, но Миньоле внимаваше и спаси.

На полувремето Брендън Роджърс пусна в игра Адам Лалана вместо Лукас. Ливърпул наложи териториален натиск, но без да създава много голови положения.

Един от редките удари към вратата на домакините дойде след авантаж от съдията и техничен удар на Борини към горния далечен ъгъл, но той бе неточен. За Уест Хям Сако опита да повтори гола си, като този път очевидно целеше вратата, но бе неточен.

Ливърпул засили оборотите и топовен удар на Балотели трудно бе избит от вратаря. След това Лалана бе в основата на бърза атака и изведе Морено в наказателното поле, но прострелното му центриране пред голлинията не бе засечено от никого.

До края на мача обаче натискът на гостите бе неутрализиран от Уест Хям, като за това помогна и честото накъсване на играта за медицинска помощ.

Три минути преди края пък "Чуковете" сложиха точка на спора с трети гол. След контраатака Даунинг даде чудесен извеждащ пас за Морган Амалфитано и останал сам срещу вратаря той стреля покрай него в мрежата.


Уест Хям - Ливърпул 3:1

1:0 Рийд 2
2:0 Сако 7
2:1 Стърлинг 26
3:1 Амалфитано 88

Уест Хям: Адриан, Демел (61 Дженкинсън), Томкинс, Рийд, Кресуел, Кояте, Нобъл, Сонг (69 Амалфитано), Даунинг, Сако, Валенсия (76 Колинсън)

Ливърпул: Миньоле, Манкийо (22 Шкъртел), Ловрен, Сако, Морено, Лукас (46 Лалана), Джерард, Хендерсън, Стърлинг, Борини (75 Ламбърт), Балотели