Крилото на Ливърпул Рахим Стърлинг не смята, че участието в Шампионската Лига може да е извинение за слабото представяне на тима от началото на сезона.

"Мърсисайдци" участват за пръв път от много време в най-престижния европейски турнир. В средата на миналата седмица те измъкнаха трудна победа с 2:1 над Лудогорец.

Във Висшата Лига обаче те се представят много неубедително и нямат нищо общо с отбора, който през миналия сезон до последно се бори за титлата. За изминалите 5 кръга от началото на сезона те допуснаха вече 3 загуби, като играта също е много неубедителна.

"Не можем да използваме участието си в Шампионската Лига като извинение, защото има и други отбори във Висшата Лига, които правят същото като нас и печелят мачовете си", коментира Стърлинг пред официалния сайт на Ливърпул.

"Мачовете идват бързо един след друг, но това искаме ние - да се борим на върха във Висшата Лига и Шампионската Лига. Сега това означава, че след втория ден почивка след мач веднага имаме нов мач. Така ще бъде през този сезон и трябва да свикваме.

"Предстои да се завърнат след контузии Даниел Стъридж и Джо Алън, но трябва да печелим мачовете си и с играчите, които са на терена. Трябва да се върнем към основите си и да започнем отново да печелим мачовете си".

"Срещу Уест Хям смятам, че започнахме мача бавно и бяхме много разсеяни. Те вкараха две добри топки в наказателното поле и ние не се справихме добре  с тях. И при двете ситуации те вкараха".

"Да изоставаш толкова рано в мача беше тежко, но след като върнахме един гол помислих, че имаме истински шанс да натиснем за изравняване и след това да гоним победата".

"Но лошия трети гол ни уби. Не се защитавахме добре, просто е. Момчетата са разочаровани, но ние ще се върнем на тренировъчния терен и във вторник ще излезем срещу Мидълзбро за купата на Лигата".

"Определено имаме качествата, за да се класираме в Топ 4. От нас зависи да поправим нещата и да започнем отново да играем по начина, по който знаем, че можем".

"Притеснително е, но трябва да забравим неуспехите и да започнем отново. Фокусът ни трябва да бъде към следващия мач, трябва да отговорим".

"Даниел Стъридж много ни липсва с неговите голове и с начина, по който изскача зад защитниците. С неговото завръщане играта ни ще получи  ново измерение. Определено характерите ни са поставени на тест, но мисля, че в този отбор има силен характер".