Ливърпул премина успешно 3-ия кръг на Купата на Лигата, след като надви много трудно втородивизионния Мидълзбро след дузпи и общ резултат 16:15, заедно с наказателноте удари. Самата среща завърши 1:1 в редовното време и 2:2 след двете продължения от по 15 минути, като мачът се игра на митичния "Анфийлд".

"Червените" имаха доста проблеми с противника и стигнаха до крайния успех в продълженията след редовното време.

Домакините откриха чрез абсолютния дебютант Розитър в 10-ата минута, но гостите изравниха чрез Рийч в 62-ата.

Нещо повече, Боро можеше да стигне и до крайния успех още в редовното време, но гостуващият отбор нацели греда малко преди края на мача.

Сусо вкара за своите в 109-ата минута, но Бамфорд изравни в 122-ата минута. Последният бе точен от дузпа и така двубоят трябваше да се реши след наказателни удари.

Там драмата бе огромна, след като двата тима си изпълниха общо 28 дузпи, като решителната пропусна Адома от гостите.
 


Срещата започна с добро темпо, като в 4-ата минута след остро центриране в наказателното поле Ламбърт пропусна топката пред малкия пеналт в очакване, че има негов съотборник до него.

В 8-ата минута обаче и гостите стигнаха до интересна ситуация. Аяла, който е бивш футболист на Ливърпул, засече с глава хубаво центриране от корнер, но Миньоле улови топката.

Две минути след това 17-годишният Розитър ознаменува първите си минути с екипа на тима по най-добрия начин и вкара попадение в дебюта си. Блекман и Омеруо не се разбраха и след като Ламбърт не се възползва, младокът прокара топката между краката на излезлия напред противников страж с плътен удар от 20-ина метра.

През следващите минути домакините понатиснаха съперника си и демонстрираха по-активна игра.

В 25-ата минута Лалана изпробва далечен удар, който обаче мина покрай вратата на Боро.

Точно пет минути след това Боро можеше да вкара. Кике бе оставен абсолютно сам в наказателното поле от Ламбърт при един корнер. Той засече топката, но тя излезе в нов корнер, след като се отби в тялото на Ламбърт, който в крайна сметка поправи грешката си.

Гостите можеха да изравнят в 35-ата минута, но Миньоле скъси ъгъла на Кике, който се опита да вкара от малък ъгъл в наказателното поле.

Малко преди края на полувремето пък Маркович направи страхотен пробив, но точно когато навлезе в наказателното поле топката му бе отнета.

Второто полувреме започна с няколко добри атаки от които обаче не се стигна до нищо кой знае колко интересно.

През първия четвърт час от втората част не се стигна до никакви чисти положения пред двете врати.

Гостите вкараха изравнително попадение в 62-ата минута чрез Рийч, който бе точен с глава, след като засече прекрасно центриране от фаул от страна на Лидбитър.

Няколко минути след това Рийч засече с глава центриране на Адома, като топката профуча покрай страничната греда.

В 70-ата минута Маркович направи груба грешка и от идеална стрелкова позиция реши да подава и в крайна сметка топката бе пресечена.

Определено след почивката гостите се представяха доста по-добре и в 77-ата минута Туре спаси отбора си от пълен обрат.

Той в последния момент попречи на Уайлдшут да отправи удар от близка дистанция и да вкара, като изби топката. Преди това пък стражът на домакините бе отразил силен удар на противник.

Гостите имаха страхотна възможност за пълен обрат в 87-ата минута, когато Клейтън бе изведен в наказателното поле, но нацели страничната греда.

В следващите минути Балотели се отчете с два удара, които обаче не бяха особено прецизни. 

В самия край на редовното време Аяла игра с ръка в наказателното поле и домакините можеха да получат дузпа, но в крайна сметка реферът не я свири.

До края на редовното време не паднаха попадения и се стигна до две продължения от по 15 минути. Малко след началото на първото Лукас отправи мощен удар, който рикошира в тялото на противников футболист.

В 109-ата минута Сусо даде аванс на домакините. Той отправи мощен удар около точката на дузпата, след като топката му попадна в краката. Испанецът бе на косъм от втори гол, но ударът му този път попадна право в ръцете на вратаря.

В 122-ата минута Стърлинг направи много груба грешка и подари топката на Аяла, който видя Бамфорд. Последният бе фаулиран от Туре в наказателното поле и реферът отсъди дузпа, която бе реализирана именно от младока. 

В крайна сметка се стигна до дузпи, където драмата бе голяма, след като двата тима си изпълниха общо 28 наказателно удара. Решителната дузпа пропусна Адома, който би покрай вратата. 


ЛИВЪРПУЛ - МИДЪЛЗБРО 2:2 (16:15 при дузпите)
1:0 Розитър 10'
1:1 Рийч 62'
2:1 Сусо 109'
2:2 Бамфорд 122' дузпа 

при дузпите: 
Балотели (Л) - вкарва
Бамфорд (М) - пропуска
Лукас (Л) - вкарва
Клейтън (М) - вкарва
Лалана (Л) - вкарва
Рийч (М) - вкарва
Стърлинг (Л) - пропуска
Восен (М) - вкарва
Уилямс (Л) - вкарва
Френд (М) - вкарва
Tуре (Л) - вкарва
Аяла (М) - вкарва
Сако (Л) - вкарва
Фредерикс (М) - вкарва
Манкуийо (Л) - вкарва
Омеруо (М) - вкарва
Енрике (Л) - вкарва
Уайлдхут (М) - вкарва
Миньоле (Л) - вкарва
Блекман (М) - вкарва
Балотели (Л) - вкарва
Бамфорд (М) - вкарва
Лейва (Л) - вкарва
Клейтън (М) - вкарва
Лалана (Л) - вкарва
Рийч (М) - вкарва
Сусо (Л) - вкарва
Адома (М) пропуска

ЛИВЪРПУЛ: Миньоле, Туре, Сако, Енрике, Манкуийо, Лейва, Лалана, Стърлинг, Розитър (79 - Уилямс), Ламбърт (74  - Балотели), Маркович (98 - Маркович)

МИДЪЛЗБРО: Блекман, Френд, Аяла, Омеруо, Рийч, Лидбитър, Адома, Клейтън, Фредерикс, Томлин, Кике (76 - Уайлдхут)