Нападателят на Ливърпул Даниел Стъридж няма да вземе участие в двата мача на Англия от европейските квалификации другата седмица, обяви мениджърът Брендън Роджърс. 

Голмайсторът се контузи именно по време на лагер на националния отбор и не е носил екипа на Червените от края на август, което силно ядоса хората от клуба му. 

Днес той пропуска и визитата в Швейцария на Базел, но има шанс да се оправи за двубоя с Уест Бромич в събота. Дори и това да стане обаче, Роджърс е категоричен, че футболистът няма да носи фланеката на Трите лъва. 

„Независимо дали ще е на линия за събота или не, той няма да е готов за Англия. Надяваме се, че ще можем да го използваме през уикенда, но за националния тим е необходимо да е на 100%, а това със сигурност няма да е така. Една от моите задачи е да предпазя играчите си от контузии и в момента правя точно това” обяви Роджърс. 

Селекционерът Рой Ходжсън все пак може да извика Стъридж на лагера на отбора, за да бъде прегледан и от лекарите на Англия, но това може да създаде сериозен конфликт между ФА и Ливърпул. 

От друга страна англичаните би трябвало да могат да се справят и без нападателя си за домакинството си на Сан Марино в четвъртък и за гостуването си в Естония в неделя.