Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард призна, че тимът му заслужено е загубил от Базел.

"Мърсисайдци" се представиха разочароващо и отстъпиха с 0:1 в гостуването си на швейцарския отбор във втория си мач от Шампионската Лига.

"Да, беше разочароваща вечер. Създадохме няколко положения в началото. Но не заслужавахме нищо от този мач", коментира Джерард след мача.

"Мисля, че бяхме прекалено меки по целия терен. Мисля, че те искаха победата повече от нас, което е много разочароващо".

"Да получим гол отново от статично положение не е добре и трябва да поправим това. Няма да можем да спечелим, ако продължим да допускаме голове от статични положения".

"Боли да признаем, че играха с по-голямо желание от нас, но беше истина. На моменти тази вечер бяхме по-слабият отбор срещу отбор, който е окей. Не бих казал, че са ни разнищили или че те са били фантастични".

"Но ние направихме нещата лесни за тях. Ние искахме нещо от мача, поне равенство. Дойдохме за победата, очаквахме победата, така че сме много разочаровани. Ще дискутираме загубата и ще анализираме, както правим винаги".

"Срещу Евертън имаше признаци, че се приближаваме отново до нивото, което искаме. Бяхме агресивни с топка и без топка срещу Евертън, но тази вечер се върнахме обратно там, където сме повечето време този сезон. И това не е добре".