Измамник, преструващ се за крилото на Челси Гаел Какута ще бъде изправен пред съд в Англия и вероятно ще влезе за дълго в затвора, пише вестник Ливърпул Ехо.

Мошеникът е бивш футболист, който за кратко дори е минал и през Ливърпул. Той обаче така и не могъл да се наложи в нито един отбор и професионалната му кариера приключила още преди да е започнала.

25-годишният Меди Абалимба обаче бил твърдо решен да живее лекият живот на футболна звезда и облагите, които може да извлече от славата.

За целта той се преструвал на Гаел Какута, с когото имат известна прилика. Абалимба използвал и фалшива кредитна карта, за да блъфира в заведенията.

Така той ползвал ВИП услуги в хотели, петзвездни почивки и трупал огромни сметки в ресторанти и барове след което излизал без да плаща.

Накрая той бил арестуван, когато се опитвал да купи дрехи за внушителните 20 000 лири в Селфриджис.  Общата стойност на злоупотребите му е 53 000 лири в стоки и 88 000 лири за услуги.

Съдия Робърт Атертън от съд в Лондон заяви, че е неизбежно Абалимба да получи сериозна присъда в затвор.

В момента 23-годишният Какута играе под наем в испанския Райо Валекано. Той е играч на Челси от 2009-та година, но не можа да се наложи в титулярния състав и от януари 2011-та насам неизменно е даван под наем. Така той мина през Фулъм, Болтън, Дижон, Витес, Лацио и сега Райо.