С много голям късмет Ливърпул надви Куинс Парк Рейнджърс с 3:2 на неговия „Лофтъс Роуд” и взе важни 3 точки. 

Червените определено се измъкнаха, след като домакините изпуснаха някои страхотни положения, а освен това си вкараха два автогола. 

Двубоят мина през няколко обрата в края, като 4 от попаденията паднаха след 86-ата минута. Лондончани определено показаха добра игра, но останаха с празни ръце от мач, в който дори трябваше да бият. 

Те са последни с 4 точки, докато Ливърпул се изкачи на 5-а позиция с 13. Хората на Брендън Роджърс обаче като цяло разочароваха с представянето си, а Марио Балотели се отличи с един невероятен пропуск.  

Рахийм Стърлинг, който като юноша бе част именно от Кю Пи Ар, запази титулярното си място за Червените. Брендън Роджърс обаче все пак направи цели 4 промени от успеха над Уест Бромич, като за отбелязване и завръщането на Глен Джонсън, който пропусна почти 2 месеца поради контузия. Балотели, Енрике и Джан също започнаха. 

За домакините Хари Реднап промени почти половината отбор от последния мач, като Ричард Дън замени Рио Фърдинанд в защита, която оформена от трима централни бранители. Алекс Маккарти пък се появи на вратата вместо Роб Грийн, а Боби Замора беше капитан. 

Още в началото Замора свали отлично една топка към Чарли Остин, чийто удар обаче бе крайно неточен. Домакините продължиха да играят по-добре и в 9-ата минута имаха отличен шанс да поведат. 

Чарли Остин показа настойчивост и на два пъти преодоля съперници в единоборства за спорна топка, след което се измъкна сам срещу Миньоле. Вратарят обаче излезе добре и скъси ъгъла, след което спаси с крак удара на нападателя, който получи шанс да направи добавка, но останал на земята не успя да намери близкия ъгъл. 

Лондончани продължиха да играят добре, но в 21-ата минута имаха сериозен късмет, когато при една ситуация Джордън Хендерсън бе изведен сам срещу вратаря, а лайнсменът вдигна несъществуваща засада. 

В 28-ата минута Кю Пи Ар пропусна ново 100-процентово положение. Замора се измъкна отдясно и пусна по земя в наказателното поле. Спринтиралия от втора позиция Лерой Фер бе абсолютно сам на десетина метра от вратата, стреля силно, но вместо мрежата прати топката в горната част на напречната греда, а след това тя излезе в аут. 

В 34-ата минута късметът пак покри Червените. След центриране на Замора Фер изпревари излезлия Миньоле и прати топката в напречната греда, като това му се случи за трети път през сезона. След това Остин се пребори с вратаря, но не успя да преодолее хвърлилия се на земята пред голлинията Глен Джонсън и така Ливърпул отново оцеля. 

В края на полувремето домакините можеха и да бъдат наказани за пропуските си. Стивън Джерард, който в този мач бе пратен бе напред, направи хубав финт в наказателното поле и след това стреля към далечния ъгъл, но пропусна. 

След паузата лондончани продължиха по същия начин и още в началото Миньоле трябваше да спасява силен удар на Сандро по диагонала. Малко след това гостите имаха силна контра, като Лалана изведе Хендерсън леко вдясно, но неговият изстрел бе силно неточен. 

В 62-ата минута пък Марио Балотели доказа, че критиките, които получава не са случайни. Стърлинг изостри нещата и подаде към Балотели. Защитник обаче отклони топката към Адам Лалана, който бе сам. Халфът стреля, но Алекс Маккарти изби право към италианеца. Той трябваше да стреля в празната врата, но вместо това би далече над гредата. 

В крайна сметка обаче, след пропуските на домакините, те логично получиха гол, при това сами си вкараха. В 67-ата минута Ливърпул изпълни бързо свободен удар отдясно, който хвана неподготвени лондончани. Глен Джонсън подаде във вратарското поле и там Ричард Дън в опита си да изчисти, отклони топката в собствената си врата. Това бе неговият 10-и автогол в кариерата.  

Последва опит на Балотели да си спечели дузпа, но нарушение не бе отсъдено. В 75-ата минута Остин стреля опасно, но Миньоле спаси.  След това Траоре с глава не успя да го преодолее. Мъките на Балотели пред вратата на Рейнджърс пък продължиха, като този път след контра той стреля в краката на Маккарти. 

В 87-ата минута обаче усилията на Куинс Парк бяха възнаградени. Влезлият от пейката Едуардо Варгас центрира, след което продължи движението си в наказателното поле, където Остин отклони топката на пътя му и чилиецът вкара с удар от въздуха. 

В 90-ата минута обаче късметът отново покри Ливърпул. При контраатака Коутиньо получи вляво, влезе в наказателното поле и стреля, след което топката рикошира в Колкър и влезе неспасяемо в далечния ъгъл. 

Само че това не бе всичко. Веднага след центъра домакините стигнаха до корнер. След него Варгас засече на близката греда, получи се лек рикошет и топката премина голлинията преди да бъде изчистена, с което Рейнджърс изравни. 

В крайна сметка обаче и това не спаси тимът на Хари Реднап. Секунди преди края те имаха статично положение, но свободният удар бе лошо изпълнен и Ливърпул направи контра. Коутиньо изведе отлично Стърлинг зад отбраната, а той опита подаване пред вратата, което обаче че засечено от спринтиращия назад Стивън Колкър и така все пак с много голям късмет гостите стигнаха до триумфа.  

КПР – Ливърпул    2:3

0:1    Дън    67 автогол
1:1    Варгас    87
1:2    Коутиньо    90
2:2    Варгас    92
2:3    Колкър    94 автогол

КПР: Маккарти, Онуоха, Колкър, Дън, Юн, Сандро (60 Траоре), Исла, Хенри, Фер, Замора (79 Варгас), Остин
Ливърпул: Миньоле, Джонсън, Шкъртел, Ловрен, Енрике, Джерард, Джан (66 Алън), Стърлинг (95 Туре), Хендерсън, Лалана (66 Коутиньо), Балотели