Ливърпул и Хъл Сити врътнаха равенство 0:0 в среща от 9-ия кръг на английската Висша лига, която се игра на "Анфийлд".

Отборът на Брендън Роджърс показа изключително голяма немощ в атакуващ план и така, и не успя да стигне до така нужното попадение за успеха.

Домакините създадоха няколко страхотни шанса за гол, но бяха изключително неефективни и се провалиха в завършващата фаза на атаката. 

По този начин "Мърсисайдци" пропуснаха да навлязат в серия от 3 поредни победи във Висшата лига.

Марио Балотели пък отново бе главен виновник за отбора си, след като пропиля няколко положения.

След този мач Ливърпул е 6-и с 14 точки, а Хъл е 9-и с 11 точки.
 


.
"Тигрите" изненадващо започнаха доста активно през първите няколко минути. 

Домакините пък имаха претенции за дузпа в 7-ата минута, след като Стърлинг падна в наказателното поле, след лек контакт с Честър. Съдията обаче си замълча и правилно не отсъди наказателен удар.

Две минути след това домакините имаха страхотна възможност да открият резултата, след като Ловрен засече топката след центриране на Джерард, но Ел Мохамади успя да изчисти пред голлинията и предотврати чисто попадение.

Балотели пък блесна в 13-ата минута, след като бе намерен от Стърлинг и от много неудобен ъгъл отправи удар, като принуди Якупович да спасява на близката греда.

Няколко минути след това Балотели комбинира със Стърлинг, но даде малко силна топката за крилото и в крайна сметка Якупович стигна първи до нея.

В 29-ата минута италианският нападател отново бе доста активен, след като бе на косъм да вкара във вратата на Якупович, но стражът на гостите се намеси решително и изчисти топката малко преди италианецът да стигне до нея.

Той сам си създаде положението, след като се възползва от неконцентрирана изява на Алекс Брус.

Топката обаче все пак стигна до Алън, който би покрай вратата на гостите.

През следващите минути домакините бяха по-активни на терена, но така и не успяваха да реализират попадение, а в последните минути от полувремето гостите застрашиха вратата на противника

В 43-ата минута Бен Арфа напомни за най-добрия си дни и след като демонстрира прекрасна техника той отправи и силен удар, който за негово съжаление попадна в ръцете на Миньоле.

В самия край на полувремето Хъл стигна до още един добър шанс.

Бен Арфа намери с хубав пас Ернандес, който с пета върна назад към Ел Мохамади. След това топката попадна в Хъдълстоун, но неговият удар профуча опасно покрай гредата.

Второто полувреме започна с много опасна атака на Ливърпул. Стърлинг направи пробив и навлезе в наказателното поле, но точно в последния момент Брус със страхотна намеса блокира удара му и спаси много ядове на колегите си в отбрана.

Минутите след почивката обаче започнаха много обнадеждаващо за домакините, които владееха доста добре топката.

В 60-ата минута Балотели свърши добра работа, като пропусна една топка за Джерард, а капитанът на домакините видя Стърлинг. Младокът отправи добър удар, който обаче бе неточен и мина малко покрай близката греда.

Три минути след това Стиви Джи отправи силен удар от 30 метра, но го изпрати на сантиметри от гредата.

Домакините налагаха натиск над противника през следващите минути, като Балотели пропусна чудесен шанс от отлична позиция в наказателното поле.

В 71-ата минута Коутиньо намери Ламбърт сам срещу вратаря, но нападателят направи разочароващо първо докосване, което позволи на Дейвис да го настигне. 

Опитите на домакините да вкарат гол продължиха, но попадение така и не падна. В 87-ата минута Джерард центрира в наказателното поле от фаул и Коутиньо засече с глава топката, но тя премина над врата.

Две минути след това Балотели падна в наказателното поле след съприкосновение с Брус, но съдията не отсъди дузпа, а това накара "Коп" да изригне в знак на протест.  В 91-ата минута Джерард се озова точно пред вратата на противника, но пропиля страхотна възможност и Якупович успя някак си да отрази удара му и да изчисти в корнер.

Секунди след това Коутиньо се справи с трима противникови бранители, след което се обърна рязко към вратата и отправи силен удар, но стражът на гостите отново бе феноменален. В последните секунди Балотели бе изведен добре в наказателното поле, но отново не успя да вкара.

ЛИВЪРПУЛ - ХЪЛ СИТИ 0:0

ЛИВЪРПУЛ: Миньоле, Шкъртел, Ловрен, Морено, Манкуийо, Джерард, Лалана (61 - Ламбърт), Алън (61 - Коутиньо), Джан (75 - Хендерсън), Стърлинг, Балотели

ХЪЛ: Якупович, Дейвис, Брус, Честър, Бен Арфа (71 - Алуко), Хъдълстоун, Ел Мохамади, Ливърмор, Диаме, Ернандес (71 - Рамирес), Бради