Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард заяви, че може да премине в друг клуб през лятото, ако не му бъде предложен нов договор.

Джерард прекара цялата си кариера на "Анфийлд" и има почти 700 мача с първия отбор. Сегашният му договор обаче изтича през лятото, когато той ще навърши 35 години.

Засега все още не е ясно дали Ливърпул ще му предложи нов договор и ако го направи, дали той ще е добър. Ако не, има шанс Джерард да последва примера на Франк Лампард, който напусна Челси и впоследствие се озова в Манчестър Сити.

"Мога да мисля само за този сезон, тъй като имам договор до месец май", коментира Джерард пред вестник Дейли Мейл.

"Ситуацията към този момент е, че съм тук до края на сезона и искам да извлека максимума. Със сигурност няма да прекратя кариерата си през лятото. Ще играя и през следващия сезон".

"Трябва да изчакаме и да видим дали ще е в Ливърпул  или някъде другаде. Това е решение на Ливърпул.  Ако те не дойдат за преговори, ще видя какви други оферти има".

Същевременно Джерард защити решението на клуба да привлече Марио Балотели, което напоследък бе поставено под въпрос от много специалисти. Бившият съотборник на Джерард Джейми Карагър дори определи покупката като паническо решение.

"Трябва да уважаваме мнението на Джейми. Той познава футбола. Но е още рано да се нахвърляме върху Марио".

"Той просто има нужда от време, за да вкара головете, от които се нуждае, за да докаже на хората, че е достоен да остане тук. Аз няма да го съдя след само 10 мача".

"Да дойдеш след Суарес при всички положения е голяма задача, но той не съжалява. Той работи здраво, прави допълнителни сесии за удари".

"Всъщност съм впечатлен как той подхожда към тренировките. Чуваш всякакви неща и слухове за него преди да го срещнеш, но той върши всичката работа. Харесвам момчето".