Нюкасъл - Ливърпул, среща от 10-ия кръг на Висшата лига, стадион "Сейнт Джеймсис Парк". 14:45 часа българско време.

Групата на Ливърпул за мача: 

Вратари: Миньоле, Джоунс

Защитници: Манкуийо, Ловрен, Морено, Туре, Шкъртел, Джонсън

Полузащитници: Джерард, Хендерсън, Коутиньо, Стърлинг, Лалана, Лукас, Маркович, Алън, Джан, Сусо

Нападатели: Балотели, Борини, Ламбърт

Контузени: Фланаган, Стъридж, Сако, Енрике

Прогноза на Gol.bg:
Мениджърът на гостите Брендън Роджърс няма да може да разчита за този мач на Фланаган, Стъридж, Сако и Енрике, като последният е аут заради контузия в коляното.

При липсата на Стъридж специалистът ще заложи в атакуващ план на някой измежду Борини, Ламбърт или Балотели, но последният е фаворит да поведе атаката на отбора, след като срещу Суонзи прекъсна серията си от 8 мача без гол за тима.

Тиоте пък ще пропусне срещата за домакините, след като не успя да се възстанови от проблема си в прасеца.

Папис Сисе е под въпрос за мача, а централният защитник Уилямсън няма да бъде рискуван от Алън Пардю, ако не успее да се възстанови напълно от мускулната си травма.

Доста интересно е да се отбележи за статистиката, че Ливърпул е вкарал повече голове срещу Нюкасъл (84), отколкото срещу всеки един друг противник във Висшата лига.

Домакините навлязоха в страхотна форма и постигнаха три поредни победи, последната от които при гостуването на Манчестър Сити за Кепитъл Уан Къп.

Ливърпул има 3 победи за последните си 5 мача от всички турнири и се намира в колеблива форма, а в последните 5 мача между двата отбора "Мърсисайдци" са победили 2 пъти и са загубили веднъж, а освен това двата тима са врътнали и 2 ремита.

Нашата прогноза днес е реми с по гол.

Резултат: Нюкасъл - Ливърпул 1:1