Треньорът на Напол Рафаел Бенитес посъветва бившия си клуб Ливърпул да спре с оплакванията след слабия старт на сезона и да се концентрира върху нещата, които може да подобри.

През миналия сезон "мърсисайдци" останаха втори, като в един момент дори бяха на полпозишън за титлата, но през настоящата кампания не приличат на себе си и са във втората половина на класирането.

"Трябва да можеш да си кажеш "какво можем да направим сега". Случилото се не може да се промени, затова трябва да се помисли какво може да се направи за в бъдеще", започна философски Бенитес пред "Скай спортс".

"В Ливърпул трябва да се замислят как са се озовали в това положение. Когато тимът завърши втори под моето ръководство, аз бяха наистина доволен, защото ние имахме 86 точки, които се оказаха недостатъчни."

"Тогава всички казваха, че сме изпуснали голяма възможност. Така че, ако ти продължаваш да надаваш вой за изпусната възможност, няма да си готов за бъдещето."

"Затова смятам, че Ливърпул трябва да се концентрира върху нещата, които е направил добре, както върху нещата, които не е направил добре. И след това да се опита да се подобри."

Испанецът коментира и евентуалното си завръщане на Острова: "Никога не знаеш, остава ми година до края на договора. Водя разговори с ръководството на Наполи и мисля за бъдещето".

"Съпругата и двете ми дъщери все още живеят в Ливърпул, така че трябва да обсъдим доста неща. Но за мен най-важното е да се концентрирам върху работата си и да направя най-доброто за следващия мач."

"Наполи е отбор, който расте. Искам да печеля, ще видим къде ще се намираме в края на сезона. Наистина съм доволен и щастлив тук", добави Бенитес, за когото се приемат залози с коефициент 6.00, че ще бъде следващият мениджър на Ливърпул.