Лошите новини за Даниел Стъридж продължават, след като се твърди, че нападателят няма да играе до края на 2014-а година след новата получена контузия. 

От Ливърпул потвърдиха официално травмата в бедрото на футболиста и макар и да не обявиха колко време ще бъде извън терените, според английските медии той ще отсъства до 6 седмици. 

„ФК Ливърпул може да потвърди, че направените прегледи на Даниел Стъридж показаха, че той е получил нова контузия в бедрото. Нападателят няма да може да попада в състава като състоянието му ще бъде следено внимателно по време на рехабилитацията му” се казва в официалното съобщение на Червените. 

Контузията на играча е нова, а не е възобновяване на стар проблем. При това положение обаче той на практика ще е извън терените за 4 месеца, след като за последно носи екипа на мърсисайдци на 31 август, след което започнаха и проблемите му. 

От идването си на „Анфийлд” през януари 2013-а Стъридж вече е получил 13 различни травми, като това е най-дългият му период, в който не може да бъде на разположение на Брендън Роджърс. Случилото се със сигурност ще увеличи напрежението върху Марио Балотели, Рики Ламбърт и Фабио Борини, които още нямат гол във Висшата лига през сезона и в резултат отборът е едва на 11-о място.