Медицинският екип на Ливърпул започва разследване за причините довели до поредната контузия на Даниел Стъридж.

В средата на седмицата се разбра, че нападателят ще отсъства до Нова година, заради нов здравословен проблем в лявото бедро. Той е девети за играча в тази зона и Червените искат да знаят защо футболистът получава чести травми на едно и също място.

"Мисля, че това е деветата контузия, която получава на същото бедро в предишния си клуб и при нас. Очевидно там има някакъв проблем и медицинският екип вече работи, за да разбере какво. Този път става въпрос за мускулно разкъсване малко под мястото, където бе предишната му контузия" заяви мениджърът Брендън Роджърс. 

Ливърпул спечели само два от осемте си шампионатни мача в лигата без Стъридж, който за последно игра за отбора в края на август, след което започнаха и проблемите му. 

„Даниел очаквано е крайно разочарован, а същото се отнася и за нас, защото не е приятно да бъдеш без толкова качествен играч за дълго време. Лошото е, че травмата се получи без да се е случило нещо необичайно по време на тренировката. Той просто опита да отклони топката при една ситуация и усети болка” добави Роджърс, чийто тим гостува на Кристъл Палас в неделя.