Ливърпул направи поредната си издънка във Висшата лига на Англия, след като падна с 1:3 от Кристъл Палас, който се бори за оцеляването си.

"Мърсисайдци" започнаха отлично мача на "Селхърст Парк" и опънаха мрежата на Палас чрез Рики Ламбърт още във втората минута.

Последва обаче бързо изравняване на Дуайт Гейл, а в края на мача голове на Джо Ледли и Миле Йединак донесоха победата на домакините.

По този начин продължава трагичната форма на червените, които са спечелили само два от последните си девет мача във Висшата лига и мястото на Брендън Роджърс начело на клуба сериозно е разклатено.

"Орлите" от своя страна изиграха отличен мач, заслужават само суперлативи за представянето си и логично си взеха победата и трите точки, с които излязоха от зоната на изпадащите отбори.

Другата седмица Ливърпул гостува на Лудогорец в групите на Шампионската лига и нищо чудно разградските "орли" да клъвнат трагичните "мърсисайдци".


Срещата на "Селхърст Парк" започна отлично за гостите от Ливърпул и червените успяха да вкарат още с първата си атака. Във втората минута Адам Лалана пусна страхотен пас към Рики Ламбърт и той хладнокръвно опъна мрежата на домакините за 0:1.

Отлично начало за "мърсисайдци", които обаче не продължиха да натискат, а леко се прибраха назад и дадоха инициативата на Кристъл Палъс. В 10-ата минута Яник Боласие се освободи от Джо Алън, напредна мощно през центъра и стреля от дъгата на наказателното поле, но в аут.

Седем минути по-късно домакините треснаха и гредата чрез Боласие, а секунди по-късно закономерно изравниха. Тогава Дуайт Гейл опъна мрежата на Симон Миньоле за 1:1.

Домакините продължиха да натискат и да контролират играта и в 19-ата минута можеха да направят и пълен обрат. Кели проби отдясно и центрира отлично в наказателното поле на гостите, където Гейл игра с глава, но топката мина над вратата.

Все пак играчите на  Ливърпул живнаха и успяха да изнесат играта в по-предни позиии. Така се стигна до 23-ата минута, когато Стивън Джерард изведе Рики Ламбърт зад защитата на домакините, но бе отсъдена тънка засада.

След половин час игра Глен Джонсън проби отляво и сложи топката на главата на Ламбърт, но той стреля в аут. Отговорът на домакините бе тупалка на Яник Боласие от границата на наказателното поле, но Симон Миньоле демонстрира класа и спаси.

В 35-ата минута Джо Алън намери технично Рики Ламбърт в пеналта на Кристъл Палас, но той не успя да вкара. Последва кратко прекъсване на играта, след като Деймиън Дилейни се контузи и бе сменен принудително. В 38-ата минута гостите скочиха за дузпа.

Тогава Стърлинг навлезе отляво в наказателното поле на домакините и центрира към Рики Ламбърт, при което топката се отклони от ръката на Кели. Действието на Кели обаче бе неволно и не последва наказателен удар.

Малко по-късно "мърсисайдци" сътвориха страхотна атака. Глен Джонсън намери Джо Алън, който продължи към Стиви Джи, последва тупалка, но в аут.

Отговорът на домакините бе уникално положение за гол, при което Яник Боласие след двойно се справи с трима защитници на Ливърпул и се озова на голова позиция, но не успя да опъне мрежата на Миньоле.

Към края на полувремето Ливърпул поискаха нова дузпа, която заслужено не им бе дадена, а при ответната контра отново Яник Боласие се откъсна отляво и стреля остро, но неточно.

Второто полувреме започна с положение за домакините. В 48-ата минута Джо Ледли се пусна по лявото крило и нахлу в наказателното поле на Ливърпул, но там се засуети и Мартин Шкъртел го блокира. Отговорът на гостите бе удар на Стивън Джерард, но неточно в аут.

В 52-ата минута се създаде леко напрежение между играчите след едно нарушение на Мартин Шкъртел, но всичко завърши с жълт картон за Шкъртел.

Три минути по-късно гостите сътвориха отлична атака, при която Коутиньо и Ламбърт разцъкаха топката и изведоха отляво Стърлинг, но той се затвори и бе блокиран.

Последва и силун удар на Стивън Джерард от дъгата на наказателното поле, но не успя да намери целта. В 62-ата минута Миле Йединак можеше да вкара след триково изпълнение на пряк свободен удар, но прати топката в стената изградена от играчи на гостите.

Пет минути по-късно последва нова страхотна възможност за Йединак, но той стреля неточно. Това бяха силните минути на домакините, но те не се възползваха от положенията си.

В 69-ата минута Яник Боласие се освободи отляво и шутира от движение, но над вратата. Боласие имаше още една възможност в следващата атака за Палас, но Миньоле се намеси решително.

В 71-ата минута Хави Манкийо се озова на чиста позиция пред наказателното поле на домакините, но стреля твърде несръчно в аут. Седем минути по-късно Палас успя да направи пълен обрат.

Тогава Яник Боласие се подигра отдясно със защитата на Ливърпул и сервира топката на Джо Ледли, който от точката на дузпата простреля Симон Миньоле за 2:1.

Това обаче не бе всичко и само три минути по-късно последва феноменален гол на Миле Йединак от пряк свободен удар за 3:1.

Ливърпул бе в нокдаун, докато домакините правеха каквото си пожелаят на терена и изцяло контролираха играта. Гостите се опитаха да натиснат, но така и не стигнаха до чисто голово положение и Кристъл Палас стигна заслужено до победата.

Кристъл Палас - Ливърпул 1:3

Голмайстори:

0:1 Рики Ламбърт (2)
1:1 Дуайт Гейл (17)
1:2 Джо Ледли (78)
1:3 Миле Йединак (81)

Кристъл Палас: Джулиан Сперони, Мартин Кели, Скот Дан, Деймиън Дилейни (36 - Бреде Хангеланд), Джоел Уорд, Миле Йединак, Джо Ледли, Джейсън Пънчън, Маруан Чамак, Яник Боласие, Дуайт Гейл

Ливърпул: Симон Миньоле, Хави Манкийо, Мартин Шкъртел, Деян Ловрен, Глен Джонсън, Джо Алън (74 - Емре Джан), Стивън Джерард, Рахийм Стърлинг, Филипе Коутиньо, Адам Лалана (72 - Фабио Борини), Рики Ламбърт