Ливърпул може да върне на Саутхямптън нападателя Рики Ламбърт още през януари, твърди английското издание "Експрес".

Опитният футболист пристигна на "Анфийлд" през лятото срещу 4 милиона паунда, но така и не успя да се наложи в състава на Брендън Роджърс и търка предимно резервната скамейка.

Самият играч обаче има желание да играе редовно, за да може да запази мястото си в националния отбор на Англия и поради тази причина е доста вероятно да се завърне под наем до края на сезона в своя екс-отбор през зимния трансферен прозорец.

Завръщането на "Сейнт Мери" без съмнение може да му предложи повече възможности, но там той ще трябва да се бори за място в атаката се намиращия се във феноменална форма италианец Грациано Пеле.

Все пак обаче Ливърпул ще трябва да укрепи атаката си през януари, за да е възможен подобен ход, тъй като през този сезон ясно се вижда, че Стъридж е склонен да се контузва редовно, а Балотели е в трагична форма.

Вариантите пред Ливърпул са да вземе Джаксън Мартинес от Порто или Саидо Берахино от Уест Бромич Албиън. Завръщане по-рано от наем на Дивок Ориги, който играе като преотстъпен в Лил, също е вариант. Aко отборът подсили атаката си през януари, тогава почти сигурно Ламбърт ще се завърне в бившия си клуб като преотстъпен.