Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс призна на пресконференцията преди утрешната среща срещу Лудогорец, че изпитва огромен респект към противника. Той обаче даде да се разбере, че отборът му приема мача като всички останали.

Той отбеляза също, че разградчани са изненадали много хора с представянето си в груповата фаза и призна, че Стивън Джерард е най-добрият играч, с който е работил.

"Стивън Джерард е най-добрият играч, с който съм работил“, категоричен бе мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс на пресконференцията си в София преди сблъсъка с Лудогорец в Шампионската лига.

На въпрос какво е да си мениджър на Стивън Джерард, Роджърс отговори: „За мен е лесно, просто не го съдя. Той е поставен под огромно напрежение, както винаги е бил. Позицията, на която аз съм решил, че може да е полезен на отбора е съвсем различна.

"Отношението му към клуба е уникално. Не го пускам като титуляр, защото имам сантименти към него, а заради начина, по който тренира и работи. Той все още е играч на много високо ниво. Всяко негово решение в кариерата му е взето в полза на Ливърпул.

"Уважаваме Лудогорец. Мачът в Англия беше много тежък. Знаем, че Лудогорец постигна добър резултат през уикенда 1:1 и сигурно настроението е добро. Мачът с Лудогорец е мач като всички останали. Те изненадаха много хора с доброто си представяне в групата. Имаме голям респект към Лудогорец. Имат много добри футболисти.

"Преценихме да тренираме вкъщи и да дадем шанс на играчите да се възстановят. Знаехме, че ще пристигнем тук късно. А и заради часовата разлика, не искахме да тренираме късно“, сподели още Брендън Роджърс по повод утрешния двубой с българския първенец на стадион „Васил Левски“.

За загубата от Кристъл Палас с 1:3 Брендън Роджърс коментира: „Не съм говорил със собствениците след загубата пред уикенда, но те винаги са ме подкрепяли. Концентриран съм върху мачовете на Ливърпул и това да играем по-добре, както и да подобрим резултатите си. Все още не мислим да трансферния прозорец през януари.

"Искам да върнем увереността на футболистите и да играем както трябва. Загубите също помагат да продължиш по-добър и по-силен напред.“

Попитан за коментарите, че на отбора му липсва агресия и желание , Брендън Роджърс заяви: „Това са неща, които се учат и ние работим от доста време с отбора, но това не означава, че всички са го научили.

"Не вярвам, че една ситуация може да промени сезона за нас. Единственият мач, в който се доближихме до нивото от миналия сезон беше този с Тотнъм. Това, което никога няма да направим е да се предадем.“

"Всеки прави грешки, но трябва да се фокусираме върху настоящето и предстоящия мач. Може би наистина има голяма доза психология що се отнася до представянето ни. Водим разговори с играчите. Очевидно е, че губим повече, отколкото трябва, но продължаваме да вярваме.

"Стремим се де успеем да се върнем там, където ни е мястото. Дори в серия от загуби не мога да си позволя да съм твърде негативно настроен, защото играчите разчитат на треньора да ги мотивира.

"Не сме много постоянни в изявите си, което води до самоувереността на играчите спада, но това, което не се е променило, че имаме много добри играчи като индивидуалности и ще започнем да печелим“, заяви още мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс.