Бившият вратар на Ливърпул Брус Гробелар се изказа доста цветисто относно настоящият страж на Червените Симон Миньоле и продължава да счита, че това е най-сериозният проблем на отбора. 

Довечера Мърсисайдци излизат срещу Лудогорец в Шампионската лига, като се намират в сериозна криза и в серия от 4 поредни загуби. Те са допуснали 18 гола в 12 мача в първенството, като именно заради слабото си представяне в отбрана изпуснаха до голяма титлата през пролетта. 

„Харесвам Миньоле по-малко и от Дракула, защото Дракула понякога все пак излиза от ковчега си, докато той стои непрекъснато на голлинията си и не мърда от нея” заяви зимбабвиецът пред „Би Би Си”. 

„Един вратар трябва да бъде господар в цялото наказатeлно поле, а не само във вратарското. В съвременния футбол почти винаги ще спечелиш нарушение ако излезеш и уловиш топката и си бутнат. Той е достатъчно солиден във физическо отношение и трябва да бъде господар във въздуха” добави той. 

„Миналия сезон тези 50 допуснати гола в Лигата бяха страшно много. Те обаче останаха в сянка заради брилянтната игра на Суарес и Стъридж. Един солиден тим трябва да има вратар, който да допуска най-много по около 30 гола на сезон. Винаги съм смятам, че Миньоле е големият проблем, тъй като той просто не може да ръководи отбраната пред себе си” каза още Гробелар, който спечели 6 титли, 3 купи на ФА, 3 купи на Лигата и веднъж триумфира с КЕШ по време на кариерата си на „Анфийлд”.