Ливърпул развали доброто впечатление от последните си два мача, след като врътна 0:0 у дома срещу Съндърланд в среща от 15-ия кръг на Висшата лига.

Домакините показаха много беззъба игра в нападение, а освен това Брендън Роджърс даде почивка на Стивън Джерард и го остави резерва, макар да го пусна в игра през втората част.

Toзи мач прекъсна серията на отбора от 2 поредни победи във Висшата лига.

Отборът от "Анфийлд" не впечатли с представянето си, макар да имаше някои ситуации от които можеше да стигне до гол, но основният проблем пред тима днес бе играта в атака. Осезаемо си пролича липсата на класен изпълнител и отсъствието на Даниел Стъридж и дори на Марио Балотели се усещаше. 

През следващата седмица отборът на Ливърпул има пред себе си съдбовен мач срещу Базел и само победа устройва тима, за да продължи на директните елиминации в Шампионската лига.

Ремито бе трето за "Червените" през кампанията и след него отборът остава на 9-ата позиция в класирането с 21 точки, докато Съндърланд е 14-и с 6 точки по-малко.
 



Срещата започна с претенции на гостите за дузпа още във 2-ата минута. Уикъм се строполи в наказателното поле и претендира, че Шкъртел го е фаулирал, но реферът не уважи молбите на "Черните котки".

Две минути след това Джонсън опита много хубава двойна комбинация с Лалана в наказателното поле, но завършващият пас не се получи добре и в крайна сметка домакините пропуснаха една добра ситуация.

Гостите опитаха да натиснат противника и в 16-ата минута Гомес опита удар от 30 метра, който обаче не намери целта.

В следващите минути нямаше кой знае какви интересни ситуации пред двете врати.

В 26-ата минута Коутиньо изпробва рефлекса на Пантилимон, но румънецът се справи много добре на близката греда.

Десет минути след това Уикъм отново се опита да си изпроси дузпа, но отново неуспешно. Той претендираше за съприкосновение с Лукас, но реферът прецени правилно, че такова не е имало.

След няколко скучни минути на терена гостите изкараха голям късмет в края на полувремето, след като Вергини фаулира Стърлинг, но съдията му спести втори жълт и червен картон. Той обаче можеше да изгони футболиста на гостите заради протести срещу нарушението.

В продължението на първата част Съндърланд пропусна отличен шанс. Браун засече отлично центриране на Ларсон на шест метра от вратата в наказателното поле и се виждаше как вкарва топката в мрежата, но ударът му с глава изненадващо мина над вратата.

Второто полувреме започна на добро темпо и в 48-ата минута Гомес отправи силен удар към вратата на домакините, но се стигна до рикошет и Съндърланд получи право да изпълни корнер.

Няколко минути след това Шкъртел се намеси много добре и изчисти една опасно центрирана топка в наказателното поле, която Алтидор бе близо да засече.

В 54-ата минута Уикъм стигна до възможност да открие резултата за гостите. От близка дистанция обаче той някак си успя да прати топката над вратата и пропиля чист голов шанс за гостите.

През следващите минути ясно си личеше липсата на атакуваща мощ в състава на домакините.

В 64-ата минута Лукас пробва късмета си с опасен удар, който Пантилимон успя да улови.

Минута след това Хендерсън видя Лалана в наказателното поле, но последният опита да отиграе топката с повече от едно докосване, което бе голяма негова грешка, и в крайна сметка кълбото бе изчистено.

В 75-ата минута Бридкът по страхотен начин блокира прекрасен удар от воле на Коутиньо и така спаси отбора си от потенциална голова опасност.

Постепенно домакините вдигнаха оборотите и в 78-ата минута създадоха още една възможност.

Стърлинг направи страхотен пробив от половината на Ливърпул до наказателното поле на противника след което видя Коутиньо около границата на наказателното поле и бразилецът отправи много опасен удар, който бе умело спасен от Пантилимон.

Гостите обаче също стигнаха до интересна възможност и удар на Гомес от 20 метра бе избит от Миньоле в корнер. 

В 83-ата минута Стърлинг претендираше за дузпа, след като падна в наказателното поле след съприкосновение с Браун, но съдията не посочи такава и правилно, тъй като на повторенията се видя, че контакт между двамата почти няма. До края резултатът остана непроменен.

ЛИВЪРПУЛ - СЪНДЪРЛАНД 0:0

ЛИВЪРПУЛ: Миньоле, Туре, Джонсън, Шкъртел, Морено, Лейва, Лалана (67 - Джерард), Хендерсън, Коутиньо (78 - Маркович), Стърлинг, Ламбърт

СЪНДЪРЛАНД: Пантилимон, Ревейре, Браун, О'Шей, Вергини, Джонсън (79 - Бъкли), Гомес, Ларсон (70 - Кетърмоул), Бридкът, Алтидор (70 - Алварес), Уикъм