Нападателят на Ливърпул Даниел Стъридж ще прекара нов период в Съединените щати, където ще продължи възстановяването си от контузията в бедрото. Този път той ще бъде в Бостън, Масачузетс. 

От клуба са се обърнали към лекарите на бейзболния Ред Сокс, който също е собственост на „Фенуей Спортс Груп”, с надежда те да подобрят състоянието на футболиста. 

Той ще бъде придружаван от главния кондиционен специалист на Мърсисайдци Глен Дрискол, като на този етап не е ясно колко време ще остане отвъд Океана и кога ще се върне на Острова. 

Както е известно наскоро Стъридж изкара известен период в Лос Анджелис при топло време с надежда то да подобри състоянието му. Сега обаче и други специалисти ще опитат да му помогнат. 

Купеният за 12 милиона паунда играч за последно носи екипа на Ливърпул на 31 август, след което се контузи по време на лагер на националния отбор. Последва травма в прасеца, а след това получи и друга контузия в бедрото, която го вади от игра до януари. 

Без него Червените изпитват страшно големи проблеми във Висшата лига, като са в средата на класирането, а освен това вече отпаднаха от Шампионската лига.