Нападателят на Ливърпул Марио Балотели получи един мач наказание от Футболната асоциация заради противоречивата си публикация в социалната мрежа Туитър. 

Коментарите му бяха приети за расистки и анти-семитски от дисциплинарния панел, който наложи и глоба от 25 000 паунда и специален курс на обучение на италианеца. Футболистът прие санкцията и няма да я обжалва. 

„След събитията последвали моя пост, стана ясно, че съм сбъркал. Извинявам се, че моите съотборници и феновете на отбора трябва да страдат за нещо, което съм направил и за което съжалявам. От мен зависи това да не се повтаря повече” разкая се отново Балотели. 

Възможно е обаче той да получи и вътрешно наказание, макар и от клуба засега да се колебаят дали да го санкционират. „Ние ще се запознаем с писменото становище и след това ще преценим какво да предприемем. Всяко следващо действие по случая е между клуба и играча” заяви говорителят на Ливърпул. 

Така Балотели ще пропусне неделния сблъсък срещу Арсенал на „Анфийлд”, но участието му така или иначе бе под въпрос, тъй като той не игра срещу Борнемут за купата на Лигата в средата на седмицата.