Ливърпул е фаворит за привличането на халфа на Астън Вила Фабиан Делф, пише вестник Мирър.

Според изданието 25-годишният английски национал е гласен за наследник на Стивън Джерард, когато той напусне "Анфийлд".

Капитанът на "Мърсисайдци" има договор до края на този сезон. Предполага се, че от клуба ще му предложат да остане за още един сезон. Неговата роля обаче ще става все по-периферна.

Преди две седмици Брендън Роджърс остави Джерард на резервната скамейка навръх 18-годишнината от дебюта му за Ливърпул. Впоследствие мениджърът изрази съжаление за това, но признаците са налице. През пролетта Джерард ще навърши 35 години и възрастта му започва да се усеща.

Фабиан Делф от своя страна има договор с Вила до края на този сезон и от клуба могат да решат да го продадат през януари, за да не си тръгне той със свободен трансфер през лятото. Подобна е ситуацията и на Рон Влаар. Според Мирър, мениджърът Пол Ламберт е инструктирал скаутите си да търсят нов централен полузащитник, защитник и нападател.

Интересното е, че агентът на Делф Струан Маршал представлява и Стивън Джерард. Това ще направи ситуацията около привличането му малко неловка, но пък от друга страна комуникацията с Ливърпул ще тече лесно.

През октомври Астън Вила предложи нов договор на Делф, но той все още не го е подписал, с което накланя везните към напускане.