Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс е на мнение, че отборът е във възход и трудното начало на сезона е на път да бъде преодоляно. 

Вчера Червените стигнаха до 2:2 срещу Арсенал след гол в края, но като цяло доминираха почти през цялото време и точно това дава надежди на наставника, след като тимът му отправи 27 изстрела към вратата на съперника. 

„Представянето ни в този двубой бе по-добро, отколкото когато ги победихме с 5:1 през февруари. Не мисля, че в това има някакво съмнение. Доминирахме тотално и съм много доволен от играта” заяви специалистът, чийто тим игра силно и срещу Манчестър Юнайтед в предишния си мач от Висшата лига, макар и да загуби с 0:3, а между двата двубоя победи Борнемут за Купата на Лигата. 

„Искаме да превърнем равенствата в победи и съм убеден, че с напредването на сезона това ще се случи. Представянето ни в последните 3 срещи показа, че се връщаме там, където бяхме през последните 2 години. Срещу Арсенал показахме всичките си силни качества – бяхме агресивни и ги пресирахме, извадихме ги от ритъм и намирахме празните пространства, като бяхме заплаха във всеки един момент” добави Роджърс. 

„Да стигнем до равенство с човек по-малко и да не се предадем показва, че този отбор има характер. Ако продължим по същия начин и след като някои контузени играчи се върнат, тогава определено можем да имаме силна втора част на сезона” изтъкна още мениджърът.