Ливърпул победи Уест Хям напълно заслужено с 2:0 в среща от 23-ия кръг на Висшата лига, играна на стадион "Анфийлд".

"Червените" откриха резултата в началото на второто полувреме, когато Рахим Стърлинг реализира хладнокръвно след прекрасния извеждащ пас на Коутиньо.

Десетина минути преди края на редовното време завърналият се от лазарета Даниел Стъридж удвои аванса на своите, вкарвайки малко след появяването си в игра като резерва.

След победата Ливърпул събра 38 точки и се настани на седмото място. Осмият Уест Хям падна с една позиция, разполагайки с 36 пункта на сметката си.


Домакините натиснаха още от самото начало и удари на Лалана и Маркович бяха блокирани, а след това първият стреля мощно, но над вратата на гостуващия отбор. В редиците на гостите един от най-дейните бе Валенсия, като на няколко пъти той създаде смут в отбраната на "мърсисайдци".

Близо четвърт час след началния съдийски сигнал Рахим Стърлинг си поведе топката и пред наказателното поле чукна вляво към Джордан Хендерсън. Той стреля веднага от движение с вътрешен фалц, но право в ръцете на вратаря Адриан.

В средата на първото полувреме Стърлинг и Коутиньо буквално скриха топката на противника, разигравайки по виртуозен начин в наказателното поле. Коутиньо получи на добра позиция и стреля по диагонала, но Адриан се намеси.

Централният нападател на "чуковете" Анди Керъл се отличи с два последователни удара с глава, но първият от тях бе доста неточен, а вторият попадна в ръцете на Симон Миньоле.

В добавеното време на първата част домакините имаха претенции за дузпа, когато Стърлинг падна в наказателното поле след задържане на О'Брайън. Реферът Андре Маринър замълча и Маркович завърши с мощен, но неточен изстрел покрай лявата греда.

След почивката Стърлинг би над вратата, но малко след това поправи грешката си. След центриране отляво той свали с гърди към Коутиньо, който му върна жеста с прекрасен пас зад гърба на защитата. Останал сам срещу вратаря, Стърлинг го преодоля с удар по земя.

В средата на второто полувреме Енер Валенсия се освободи по чудесен начин от Шкъртел, намери пролука за стреля и би силно с левия крак, но Миньоре бе заел правилната позиция. На отсрещната врата Коутиньо навърза няколко бранители, но беше отказан от Адриан.

Последва продължителна атака на "червените", но Хендерсън би встрани от лявата греда. Секунди след това на терена се появи Даниел Стъридж, който пропусна почти целия сезон до момента заради травма.

При една от редките възможности за Уест Хям Рийд скочи най-високо и изпревари неориентирания Миньоле, който излезе неразчетено. Все пак белгиецът извади късмет, защото топката прелетя покрай вратата му. Домакините отговориха с бърза контраатака и диагонален удар на Стъридж, който беше отразен.

В 80-тата минута Даниел Стъридж "взриви" стадиона, разписвайки се малко след влизането си като смяна. Той подаде към Коутиньо, който задържа и му върна жеста. От сравнително малък ъгъл Стъридж заложи на силен удар в близкия ъгъл и провря топката в мрежата зад Адриан!

Веднага след това влезлият като резерва Айб загря ръкавиците на Адриан. Топката попадна у Стъридж, който заложи на директен обстрел без никаква подготовка. Този път обаче нападателят не уцели вратата.

О'Брайън вкара с глава в добавеното време на мача, но попадението бе отменено заради маркирано нарушение срещу Миньоле, който отново не се намеси добре след свое излизане за висока топка.

 

Ливърпул - Уест Хям  2:0

1:0  Рахим Стърлинг - 51'

2:0  Даниел Стъридж - 80'

 

Ливърпул: Миньоле, Сако, Шкъртел, Джан, Маркович (Стъридж - 68'), Хендерсън, Лейва, Морено, Лалана, Стърлинг, Коутиньо (Айб - 81')

Уест Хям: Адриан, О'Брайън, Колинс (Демел - 74'), Рийд, Кресуел, Сонг, Амалфитано (Нобъл - 55'), Нолан, Даунинг, Валенсия, Керъл (Коул - 63')