Полузащитникът на Ливърпул Джо Алън е на мнение, че въпреки трудностите в началото на сезона, в момента тимът е по-силен от миналогодшия, в който блестеше Луис Суарес. 

През пролетта Червените бяха съвсем близо до първата си титла от 1990 година, но в крайна сметка не успяха да я постигнат. Уругваецът бе продаден през лятото на Барселона и Мърсисайдци стартираха трудно настоящата кампания. От два месеца обаче, тимът се стабилизира и в момента е в серия от 10 поредни мача без поражение, като спечели 7 от тях и това върна шансовете му за Топ 4. 

„В началото на сезона си говорихме, че раздялата със Суарес не може да не отрази, но сега вече преодоляхме това. Трябваше ни известно време, за да се справим, тъй като имахме и контузени играчи. Сега обаче вече сме на нивото, на което трябва да бъдем и предвид новата система, по която играем, дори сме направили крачка напред” обяви Алън. 

„Приемам критиките от първата фаза на сезона и смятам, че те бяха заслужени. Не показвахме това, което трябва, така че нямаше къде да се скрием. Не се оправдаваме, но може би преходният период продължи по-дълго от очакваното. От друга страна винаги сме знаели, че ще преодолеем проблемите и отново ще бъдем там, където трябва, което сега е факт” добави той.