Ливърпул чукна с 2:0 Бърнли на "Анфийлд" и записа лесни три точки в битката за Топ 4. Попаденията в мача забиха Джордан Хендерсън (29) и Даниел Стъридж (51).

Червените взеха резонна победа, с която продължиха успешните си игри през последните седмици. Мърсисайдци вече имат пет победи в последните си шест мача във всички турнири, като загубиха единствено от Бешикташ за Лига Европа.

От своя страна Бърнли продължада да няма успех над Ливърпул на "Анфийлд" вече 8 срещи. След тази победа Ливърпул събпа 51 точки, докато Бърнли е с 22 точки и е в зоната на изпадащите отбори.


Ливърпул започна атакуващо мача и още в сабото начало притисна гостите от Бърнли в собствената им половина. В 4-ата минута Джейсън Шакел едва не си заби ефектен автогол, но за щастие топката прелетя над вратата на Том Хийтън.

Последва страхотна възможност пред Джордан Хендерсън, който шутира по диагонала, но в аут. Червените продължиха да натискат, но гостите много правилно се защитаваха и затваряха празните пространства.

В 19-ата минута Скот Арфийлд залъга защитата на Ливърпул и стреля от дъгата на наказателното поле, но Симон Миньоле успя да спаси.

Пет минути по-късно последва и шут на Джордан Хендерсън, но Том Хийтън спаси. Мърсисайдци продължиха да доминират, но с пропуск се отчете и Филипе Коутиньо.

Така се стигна до 29-ата минута, когато Ливърпул заслужено вкара чрез Джордан Хендерсън за 1:0. Домакините можеха да забият веднага и втори гол, но Филипе Коутиньо пропусна.

Последваха спокойни минути на "Анфийлд", за да дойдат последните минути на полувремето, когато последователно Даниел Стъридж и Джо Алън пропуснаха да вкарат. В 45-ата минута пък се откри шанс пред Бърнли, но Ашли Барнс с глава стреля неточно.

Второто полувреме започна с гол за домакините. Джордан Хендерсън центрира отлично в наказателното поле на Бърнли, където с глава Даниел Стъридж опъна мрежата за 2:0.

Последваха силни минути за гостите, но последователно Дани Ингс и Джордж Бойд пропуснаха да опънат мрежата. След час игра Ливърпул също стигна до чисто положение, но Алберто Морено не успя да се разпише.

Четири минути по-късно Даниел Стъридж залъга защитата на гостите и стреля от ъгъла на наказателното поле, но в аут. Последва и пропуск на Адам Лалана.

В тези минути червените изцяло владееха инициативата, но бяха несигурни пред вратата на Бърнли. В 77-ата минута Рахийм Стърлинг стреля от границата на пеналта, но Том Хийтън спаси.

Пет минути по-късно с пропуск за Бърнли се отчете Дейвид Джоунс. До края не се случи нищо интересно и Ливърпул заслужено си взе победата.

Ливърпул - Бърнли 2:0

Голмайстори:

1:0 Джордан Хендерсън (29)
2:0 Даниел Стъридж (51)

Ливърпул: Симон Миньоле, Емре Джан, Мартин Шкъртел, Деян Ловрен, Адам Лалана, Дордан Хендерсън, Джо Алън, Алберто Морено, Рахийм Стърлинг, Даниел Стъридж, Филипе Коутиньо

Бърнли: Том Хийтън, Киеран Трипиер, Майкъл Кийн, Джейсън Шакел, Бен Мий, Джордж Бойд, Скот Арфийлд, Дейвид Джоунс, Майкъл Кайтли, Ашли Барнс, Дани Ингс