Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс остана доволен от успеха над Бърнли с 2:0.

Той обяви на пресконференцията след мача, че Джордан Хендерсън вече е сред лидерите на отбора.

Именно с името на халфа се спекулира, че ще поеме капитанската лента след напускането на Стивън Джерард. 

"Очакваме с нетърпение последните 10 мача от първенството и ще се опитаме да ги изиграем по най-добрия възможен начин", обяви той.

"Играта на Ливърпул се базира на нашата увереност. Може да се види много добре, че в момента отборът играе по много добър начин. Въпреки, че отборът бележи прогрес има още страшно много работа, която трябва да се свърши. За щастие към този момент от времето ние се намираме на много добро ниво и се надявам силно това нещо да продължи".

"Хендерсън и Стъридж се представиха отлично по мое мнение. Бърнли пък показа през тази година, че е труден за побеждаване отбор, особено когато тимът гостува, така че ние свършихме една много добра работа".

"Представянето ни срещу Бърнли бе също толкова добро, колкото срещу Манчестър Сити в края на миналата седмица, но по един малко по-различен начин".

"Изиграхме мача много професионално. Успяхме да вкараме два гола и да убием интригата. Доволен съм както от играта ни, така и от резултата".

"Показахме много добра организация в защита, тъй като гостите имаха само един точен удар в мача, а имат играчи, които могат да ни създадат проблеми".

"За Хендерсън мога да кажа също, че той постоянно подобрява представянето си и израства в тактическо отношение, а и като цяло".

"Това момче се превръща в един от лидерите на този млад отбор. Представи се прекрасно, както той, така и целият отбор", завърши Роджърс.