Ливърпул постигна много важна победа с 1:0 при визитата си на Суонзи в последния мач от 29-ия кръг на Висшата лига.

Срещата се игра на "Либерти Стейдиъм", а домакините имаха надмощие преди почивката. След нея обаче Ливърпул натисна здраво противника си и Хендерсън реализира попадения гол в 68-ата минута.

След този мач гостите имат в актива си 54 точки и са само на 2 точки от четвъртия в класирането Манчестър Юнайтед. Отборът заема 5-ата позиция, докато Суонзи е 9-и с 40 точки.

Освен успеха в Ливърпул имаше и още една добра новина, която е свързана със завръщането на Стивън Джерард, който бе контузен през последните няколко седмици.

Успехът е по-специален за Брендън Роджърс, тъй като той водеше "Лебедите" преди да акостира на "Анфийлд".

Това е и пети пореден успех за Ливърпул в шампионата.


Още в 3-ата минута гостите можеха да стигнат до попадение, след като Уилямс направи ужасна грешка и върна леко топката към Фабиански, който успя да изпревари връхлитащия Стъридж за нея и я изчисти в корнер.

Домакините стартираха по-активно, но все пак и гостуващият тим стигна до интересна ситуация, след като удар на Стъридж премина на сантиметри покрай гредата в 8-ата минута. Той стреля от около 25 метра.

"Лебедите" натиснаха много здраво противника си и стигнаха до няколко много опасни атаки пред вратата на Миньоле след които обаче не падна гол.

В 31-ата минута Гомис направи страхотно двойно с Раутлидж, след което с прекрасен нисък удар от 25 метра опита да изненада противниковия страж, но белгиецът с една ръка успя да избие топката.

Две минути след това домакините отново стигнаха до добра възможност, но ударът на Сигурдсон от границата на наказателното поле премина над напречната греда.

В 38-ата минута Миньоле отново се намеси, след като по страхотен начин изчисти в корнер силен удар на Сигурдсон от границата на наказателното поле.

Минута след това Шелви бе намерен в наказателното поле и отклони топката към непокрития ъгъл, но играч на Ливърпул с глава попречи кълбото да попадне в мрежата на тима му. До края на полувремето нямаше попадения.

След почивката Ливърпул започна доста активно и през първите минути от втората част демонстрира добро представяне.

В 57-ата минута Коутиньо отправи прекрасен удар от малък ъгъл, а Фабиански успя да избие топката, която бе насочена към близкия ъгъл. 

Три минути след това Сигурдсон опита късмета си от фаул, но топката попадна право в ръцете на Миньоле. 

През следващите минути на терена не се стигна до нищо кой знае колко интересно пред двете врати.

В 68-ата минута Хендерсън откри резултата на Ливърпул с прекрасно попадение. 

Стъридж по феноменален начин изведе съотборника си сам срещу вратаря, а Амат се опита да изчисти топката от краката на противниковия играч, но вместо това кълбото се отби в крака на Хендерсън и се получи фамозен прехвърлящ удар. 

До края нямаше повече голове, no Стъридж можеше да се разпише в последните секунди. Останал сам срещу вратаря обаче той нацели страничната греда.

СУОНЗИ - ЛИВЪРПУЛ 0:1
0:1 Хендерсън 68'

СУОНЗИ: Фабиански, Ноутън, Тейлър, Уилямс, Амат, Раутлидж (73 - Moрено), Корк, Ки (80 - Дайър), Шелви, Сигурдсон, Гомис

ЛИВЪРПУЛ: Миньоле, Шкъртел, Сако, Морено (64 - Джерард), Лалана, Алън, Хендерсън, Коутиньо, Джан, Стърлинг, Стъридж