Ливърпул - Манчестър Юнайтед, двубой от 30-ия кръг на Висшата лига, стадион "Анфийлд". 15:30 часа българско време.

Групата на Ливърпул за мача: 

Вратари: Миньоле, Уърд

Защитници: Манкийо, Морено, Джонсън, Ловрен, Шкъртел, Сако

Полузащитници: Стърлинг, Джан, Лалана, Розитър, Алън, Маркович, Koутиньо, Хендерсън, Джерард, Лукас

Нападатели: Ламбърт, Балотели, Борини, Стъридж

Контузени: Фланаган, Джоунс, Енрике, Айб

Групата на Манчестър Юнайтед за мача: 

Вратари: Де Хеа, Валдес, Линдегард

Защитници: Торп, Джеймс, Блекет, Макнейър, Рафаел, Джоунс, Смолинг, Рохо, Шоу

Полузащитници: Мата, Валенсия, Блинд, Фелаини, Ерера, Йънг, Карик, Ди Мария

Нападатели: Руни, Фалкао

Контузени: Ван Перси
Наказани: Евънс

Прогноза на Gol.bg:
Мач, който е директна битка за място в челната четворка. Един срещу друг се изправят два много добри отбора, като домакините може би имат леко предимство заради много по-добрата си форма и фактора домакинство. Дербитата между тези два тима винаги са били доста ожесточени и това е може би най-големият мач в исторически план, в Англия.

Отборът на Брендън Роджърс се намира във фантастична форма, след като спечели последните си 5 мача от Висшата лига, като постигна включително важни победи над Тотнъм, Саутхямптън и Манчестър Сити.

За домакините в групата се завръща Лейва, който поднови тренировки, но ще се решава преди мача, дали да играе или не. В лазарета обаче остават Айб, Джоунс, Фланаган и Енрике.

В състава на Юнайтед пък се завръща Ди Мария, след като аржентинецът изтърпя наказание, но наказан остава Евънс, а контузен - Ван Перси. 

Шоу и Рохо не са готови физически да започнат като титуляри в днешния мач, както призна Ван Гаал, но двамата ще седнат на резервната скамейка.

Стивън Джерард е вкарал 7 гола в последните си 11 мача срещу този противник, а ако Ливърпул днес избегне загубата ще стигне до най-дългата серия в която отборът е непобеден във Висшата лига, която е 14 мача. Подобна серия направи и Челси.

"Червените дяволи" обаче са загубили само едно от последните си 9 гостувания, но пък Ливърпул няма загуба в последните си 14 мача от всички турнири на своя стадион.

Манчестър Юнайтед от своя страна е печелил на "Анфийлд" повече пъти отколкото всеки друг отбор - 10 пъти.

Формата на домакините е просто феноменална - 5 поредни победи във Висшата лига, докато Юнайтед има 4 победи и 1 загуба в последните си 5 мача от английския елит.

Нашата прогноза е успех с 1:0 за домакините.

Резултат: Ливърпул - Манчестър Юнайтед 1:0