Офанзивният полузащитник на Ливърпул Рахим Стърлинг направи коментар по повод фантастичната оферта, която му е била отправена от ръководството на клуба според английските медии.

През последните седмици се твърди, че "мърсисайдци" са твърдо решени да задържат национала, предлагайки му договор, според който той ще прибира по 100 000 паунда седмично. В момента един от най-добрите футболисти на "червените" получава по 35 000 паунда на седмица. Неговият контракт изтича след две години.

"Не искам да бъда считан за алчен за пари 20-годишен. Просто искам да бъда смятан за едно дете, което обича да играе футбол. Изобщо не става дума за пари. Никога не е ставало въпрос за пари. Говоря за това да печеля трофеи в кариерата си. За мен е важно това. ФА Къп е страхотен шанс през този сезон да го сторя", започна Стърлинг пред Би Би Си.

"Не е важно колко коли ще карам и колко къщи ще си купя. Просто искам да стана възможно най-добър. Искам да се фокусирам върху футбола. Щях да приема и договор за по-малко от 100 000 паунда на седмица миналата година по това време, ако клубът ми беше предложил. Мисля, че времето не беше подходящо да ми предлагат нов договор."

"Старая се да не обръщам внимание на спекулациите, но не смятам, че хората го виждат по този начин. Мисл, че те ме считат за един 20-годишен алчен футболист. Сега искам да премисля какво съм постигнал в кариерата си, къде трябва да стигна и какво трябва да сторя, за да стана по-добър играч."

"Бях поласкан, когато разбрах за интереса на Арсенал. Опитвам се да не мисля за тези неща и да играя добре. Следващият ни мач е срещу артилеристите и аз ще дам всичко от себе си. няма да се крия. Мисля за бъдещето си. Но в края на сезона искам да седна на спокойствие с ръководството и моите представители. Със сигурност ще мога да дам някакви гаранции едва в края на кампанията."

"Феновете са малко разочаровани от мен, защото не подписвам нов договор. Опитвам се да не обръщам внимание на това и затова казах, че искам да изчакам до края на сезон. Желанието ми е феновете да разберат, че ми дойде малко в повече този сезон, когато постоянно се говори за мен."

"Трансфер зад граница?... Още като дете всеки от нас мечтае да носи футболен екип в слънчева държава. Но истината е, че аз съм щастлив да играя за Ливърпул, опитвайки се да печеля трофеи. С Брендън Роджърс се разбираме добре. Той ме вика, когато има нужда да говори с мен и аз мога да го потърся, когато пожелая. Няма какво лошо да кажа за него. Той наистина винаги е бил добър към мен и винаги се опитва да ми помага."

"Всеки от нас иска да работи с играчи от световна класа. Напускането на Суарес миналото лято и на Джерард в края на сезона ще остави празнина, защото те са играчи от най-висока класа. Но аз мисля, че в Ливърпул имаме добри футболисти, които си пробиват път", завърши Стърлинг.