Ливърпул постигна победа с 2:0 над Нюкасъл в среща от 32-ия кръг на Висшата лига, която се игра на "Анфийлд".

Така тимът е само на 4 точки от четвъртия в класирането Манчестър Сити и е със съвсем реални шансове да се пребори за последната позиция от челната четворка.

Първото попадение в мача бе дело на Рахийм Стърлинг още в 9-ата минута на срещата.

В 70-ата минута пък Алън вкара първия си гол на "Анфийлд" за домакините и удвои аванса на тима си в резултата. 

Загубата пък е пета поредна за "Свраките", които се намират в меко казано трагична форма. 

Реферът Лий Мейсън пък не даде чиста дузпа на гостите в 38-ата минута заради чисто нарушение на Ловрен срещу Перес в наказателното поле.

Гостите завършиха мача с човек по-малко, след като в 82-ата минута Сисоко бе изгонен след втори жълт и червен картон.



Домакините стигнаха до попадение още в 9-ата минута. Хендерсън намери с хубаво диагонално подаване Стърлинг зад отбраната, след което крилото успя да излъже противников бранител, след което с прекрасен удар от няколко метра прати топката в далечния ъгъл.

Само няколко минути след това Морено от близка дистанция опита да елиминира стража на противника, но би право в него и пропиля доста добро положение.

В 17-ата минута Стърлинг видя с прекрасно подаване Коутиньо и бразилецът понечи да отправи удар, но Уилямсън се намеси, за да изчисти и така отборът пропиля много добра възможност.

Няколко минути след това домакините продължиха да стигат до добри възможности, като в 25-ата минута Стърлинг можеше да вкара, но Крул успя да го спре, след като му скъси дистанцията за стрелба.

Пет минути след това Абеид отправи хубаво воле около дъгата, но Миньоле успя да се справи със ситуацията и да спаси.

В 38-ата минута реферът Лий Мейсън не отсъди 100-процентова дузпа за Нюкасъл, след като Ловрен фаулира с категорично нарушение Перес в наказателното поле. Реферът видя ситуацията, но шокиращо отказа да посочи "бялата точка".

Две минути след това Айб отправи мощен удар от няколко метра, но топката профуча над напречната греда.

В самия край на полувремето Перес бе на косъм да вкара красиво попадение около дузпата с глава, като топката отиваше точно в ъгъла, но Миньоле се намеси по изключителен начин.

Второто полувреме започна активно за гостите и в 49-ата минута те създадоха доста добра атака, но Миньоле изпревари Перес и изби топката при едно центриране на Абеид. 

Малко след това стражът на домакините успя да спаси и силен удар на Сисоко, който също пробва късмета си.

В 58-ата минута Стърлинг пропусна невероятен шанс. Янмаат направи изумителна грешка и крилото получи топката на 4-5 метра пред опразнената врата, но не успя да отправи хубав удар и така пропиля чист шанс за гол.

През следващите минути мачът бе отворен, но до голови положения така и не се стигаше.

В 70-ата минута домакините стигнаха до второ попадение чрез Джо Алън, като това бе негов първи гол във Висшата лига на "Анфийлд".

Джан видя своя съотборник около пеналта, а след това Уилямсън не се ориентира и сервира точно топката на халфа, а след това Алън от няколко метра реализира.

Няколко минути след това Ловрен бе на косъм да вкара третия гол за домакините, но ударът му с глава премина над вратата.

В 83-ата минута гостите останаха с човек по-малко, след като Сисоко получи втори жълт и червен картон след груб фаул срещу Лейва, макар че нарушението му можеше да мине и с директен червен. 

Две минути след това Стърлинг направи непростим пропуск от близка дистанция. До края така и нямаше повече попадения.

ЛИВЪРПУЛ - НЮКАСЪЛ 2:0
1:0 Стърлинг 9
2:0 Алън 70

ЛИВЪРПУЛ: Миньоле, Морено, Ловрен, Джонсън, Хендерсън, Айб (58 - Борини), Джан, Коутиньо, Алън, Лейва, Стърлинг (88 - Ламбърт)

НЮКАСЪЛ: Крул, Уилямсън, Янмаат, Тейлър, Анита, Сисоко, Абеид, Колбак, Кабея, Перес (86 - Гуфран), Обертан (65 - Хонас)