Астън Вила сензационно се класира за финала на ФА Къп, след като обърна Ливърпул с 2:1 на "Уембли".

Това ще бъде първи финал на "Виланите" в турнира, след като за последно отборът стигна до мача за трофея през сезон 1999-2000, когато загуби от Челси.

Коутиньо даде аванс на "Мърсисайдци" в 30-ата минута, но бирмингамският отбор стигна до фамозен обрат след попадения на Бентеке в 36-ата минута и Делф в 54-ата минута.

Последният изигра изключително силен мач и асистира за гола на белгиеца.

Maчът бе гледан от над 85 хиляди души, като стадионът бе пълен. 

Това е поредното доказателство, че отборът на Вила се стабилизира доста под ръководството на Тим Шерууд, който пое отбора преди няколко седмици.



Бирмингамци стартираха с по-голяма увереност в играта си, което бе доста изненадващо.

"Мърсисайдци" обаче отправиха първия удар в мача, след като Хендерсън пробва късмета си от 25 метра в 7-ата минута, но топката премина доста далече от целта.

В 12-ата минута обаче "Виланите" стигнаха до добър шанс, след като Н'Зогбия отправи опасен удар, който бе избит от Миньоле.

Четири минути след това бирмингамци почти вкараха, след като се виждаше как Бентеке ще реализира, след като една перфектна топка бе насочена към него на чиста позиция, но Ловрен в последния момент се намеси.

И докато Вила играеше доста уверено в първите минути Ливърпул стигна до попадение, което бе малко изненадващо с оглед на развитието на събитията, на терена.

В 30-ата минута Коутиньо се разписа и даде аванс на тима си.

Стърлинг намери своя съотборник, който нахлу в наказателното поле и премина между двама бранители, а след това мушна топката във вратата.

Радостта на Ливърпул обаче бе доста кратка, тъй като Бентеке изравни резултата само шест минути след това.

Делф видя белгиеца около точката за дузпата и нападателят с плътен удар не остави шансове на Миньоле. 

До края на полувремето нямаше повече попадения и резултатът се запази на реми при почивката.

Второто полувреме започна активно за Вила и секунди след подновяването на играта Н'Зогбия отправи удар от 25 метра, който обаче премина покрай вратата.

В 50-ата минута Джерард отправи далечен удар от над 30 метра, който премина над напречната греда.

Четири минути след това Вила попари жестоко Ливърпул след гол на Делф. 

Греълиш видя съотборника си в наказателното поле, след което Делф успя да се измъкне от опеката на двама противникови играчи и от няколко метра матира Миньоле и даде аванс на тима си.

Няколко минути след това бирмингамци създадоха много добра атака, която завърши с разочароващ удар на Ричардсън около границата на наказателното поле. Топката обаче мина покрай вратата.

В 66-ата минута Ливърпул получи право да изпълни фаул от добра позиция за центриране, но ударът на Джерард попадна право в ръцете на Гивън. 

Шест минути след това Алън отправи удар от границата на наказателното поле, който се отби в играч на Вила, а в последвалата атака на Вила Бентеке излизаше сам срещу вратаря, но Морено с феноменален шпагат го спря. 

В 81-ата минута Джерард отправи точен удар от фаул, който обаче попадна право в ръцете на Гивън.

Четири минути след това Ловрен с глава можеше да се разпише, но ударът му мина над вратата, а малко след това Ричардсън извади удар на Джерард също с глава като предотврати чисто попадение. В ситуацията изчисти топката пред голлинията.

В 90-ата минута Балотели излезе сам срещу вратаря, но страничният рефер отсъди засада, каквато обаче нямаше! По този начин той ощети сериозно Ливърпул. 

В продължението Балотели отправи удар с глава, но топката премина над напречната греда. 

АСТЪН ВИЛА - ЛИВЪРПУЛ 2:1
0:1 Коутиньо 30'
1:1 Бентеке 36'
2:1 Делф 54'

АСТЪН ВИЛА: Гивън, Влаар, Бейкър (26 - Окоре), Н'Зогбия (75 - Синклеър), Ричардсън, Делф, Уестууд, Клевърли, Бакуна, Греълиш, Бентеке

ЛИВЪРПУЛ: Миньоле, Шкъртел, Ловрен, Морено, Джерард, Алън, Хендерсън, Коутиньо, Джан, Стърлинг, Маркович (46 - Балотели)