Майкъл Оуен сравни Марио Балотели с бившия нападател на Тотнъм и Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов. Според англичанина Супер Марио е много талантлив нападател, но липсата на достатъчно работоспособност му пречи да се наложи в Ливърпул.

"Балотели е много добър футболист, но той просто не се напряга прекалено много. Всички видяхме какви червени стрели бяха в Ливърпул през миналия сезон. Те връхлитаха противниковата врата от всички ъгли".

"Бяха толкова енергични и бързи. Балотели обаче не е от този тип играчи, той е по-скоро като Димитър Бербатов. Не влага прекалено много от себе си по време на мач. Той е класен играч, но просто не съвпада на стила на Ливърпул", коментира Оуен, цитиран от Vsekiden.com.

Бившият английски национал видя прилики в стиловете на Балотели и Бербатов, но добави, че италианецът все още не е стигнал класата на българина.

Балотели е смятан за едно от най-големите разочарования във Висшата лига този сезон. Докато Бербатов, въпреки липсата на каквато и да е енергичност, успя да остави приятни впечатления със своята изтънченост, първо докосване и поглед върху играта по време на престоя си в Тотнъм и Манчестър Юнайтед.